635
Avem nevoie de:250 g de foi de lasgane proaspete sau uscate, parmezan razuit.
Pentru umplutura: 500 g carne macinata amestec.
Pentru sosul de rosii: 1 sticla de rosii pasate (750g), 2 linguri ulei de masline, 1 catel de usturoi, busuioc, sare si piper.
Pentru sosul bechamel: 2 linguri faina, un cub de unt, 500 ml lapte, sare.
Eu am folosit foi din acestea cumparate, proaspete.
Se poate face si cu foi uscate care se fierb inainte.
Mai inatai pregatim umplutura de carne:
Intr-o lingura de ulei de masline se prajeste un catel de usturoi. Cand s-a rumenit se arunca si se adauga pasata de rosii. Se sareaza si pipereaza si se adauga si busuioc. Se fierbe cca. 30 de minute la foc mic, pana se ingroasa sosul. Dupa se adauga carnea macinata, se amesteca bine, si se fierbe la foc mic, pana ce carnea e facuta si a scazut de tot sosul de rosii. Se lasa sa se raceasca.
Sosul bechamel: se topeste cubuletul de unt, se adauga faina, se amesteca, si apoi se toarna laptele suvita. Se amesteca continuu sa nu se faca cocoloase. Se adauga sare. Se fierbe pana devine o smantana groasa. Se lasa si acesta la racit.
Se pregatesc foile de lasagne.Se unge o tava dreptunghiulara cu grasime, se aseaza un rand de foi, umplutura de carne si rosii, sosul bechamel, se presare cu parmeza si apoi iar foi …. Se termina cu foaie peste care se intinde sos bechamel si parmezan mult.
Intr-o lingura de ulei de masline se prajeste un catel de usturoi. Cand s-a rumenit se arunca si se adauga pasata de rosii. Se sareaza si pipereaza si se adauga si busuioc. Se fierbe cca. 30 de minute la foc mic, pana se ingroasa sosul. Dupa se adauga carnea macinata, se amesteca bine, si se fierbe la foc mic, pana ce carnea e facuta si a scazut de tot sosul de rosii. Se lasa sa se raceasca.
Sosul bechamel: se topeste cubuletul de unt, se adauga faina, se amesteca, si apoi se toarna laptele suvita. Se amesteca continuu sa nu se faca cocoloase. Se adauga sare. Se fierbe pana devine o smantana groasa. Se lasa si acesta la racit.
Se pregatesc foile de lasagne.Se unge o tava dreptunghiulara cu grasime, se aseaza un rand de foi, umplutura de carne si rosii, sosul bechamel, se presare cu parmeza si apoi iar foi …. Se termina cu foaie peste care se intinde sos bechamel si parmezan mult.
Aici e gata sa intre la cuptor.