Inimioare cu scortisoara

de Isabela Spataru

Preparare cca. 30 min.
Racit cca. 2 ore
Copt cca. 10 min.Cca. 80 cal/bucata

Ingrediente, pt cca. 40 de bucati
200 g faina
100 g aluna macinate
150 g zahar pudra
1 galbenus
200 g unt
1/2 lingurita scortisoara
1 pliculet vanilie
Intr-un castron amestecam galbenusul cu zaharul, vanilia si untul tait cubulete.
Adaugam alunele macinate si scortisoara, amestecam bine cu o lingura de lemn.
Si faina, amestecam pana devine un aluat omogen.

Invelim aluatul in folie si il dam la rece pt 2 ore.

Cand il scotem de la rece il taiem in mai multe bucati.
Intindem aluatul la o grosime de 0,5 cm si stantam inimiare.

Amestecam 2 linguri de zahar si 1 lingurita de scortisoara.
Presaram pe fiecare inimioara cu acest amestec.

Se coc circa 10 minute, la 200 gradeC.
Se lasa sa se raceasca complet, apoi se pun in cutii de tabla.
Au fost foarte bune la o cescuta de cafelutza 🙂

 

Related Posts

1 cometariu

Anonymous decembrie 20, 2009 - 11:41 am

retetele sunt foarte faine dar pe mine sincer ma deranjeaza un lucru: ALIZA!!!!!NU MAI ITI SCRIE NUMELE PE TOATE POZELE!!!sau cel putin fa-l sa nu se vada asa tare sau sa il pui intr-un colt, mai micut. am inteles ca vrei sa se stie ca tu ai facut pozele dar pe una e destul sa pui numele tau! sau cel putin scrie la sfarsitul retetei: pozele au fost facute de aliza…sau ceva de genu

Răspuns

Lasa un comentariu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. De Acord Afla mai mult