961
Fondue de ciocolata – sau sos de ciocolata incalzit cu o lumanarica si fructe asortate. Un desert pe cat de simplu, pe atat de sofisticat si elegant. Prietenii vor fi incantati cand veti veni cu un platou mare de fructe asortate si vasul de fondue, plin de sos de ciocolata, aromat si delicios. Acum de Sarbatori, este un desert foarte potrivit, langa brad, cu familia, savurand un delicios fondue :).
Pentru a pregati fondue aveti nevoie de acest vas, care este format dintr-un suport in care se aseaza o lumanare si un bol in care turnam sosul de ciocolata. Lumanarea va tine cald sosul de ciocolata, atat timp cat noi rostogolim fructele prin el.
Prima reteta pe care am pregatit-o am inventat-o pe loc. Abia asteptam sa incerc vasul, asa ca nu am avut timp sa intru pe net sa caut o reteta. Asa ca am pregatit un sos de ciocolata cu aroma de cafea si multe fructe de sezon, aka, banane, kiwi, portocale si ananas. Rezulatatul, mmmm… doar asa auzeam :))). Soo, va invit si pe voi sa-l pregatiti.
Eu am folosit bonboanele mele preferate cu cafea, Pocket Coffee, daca nu aveti, adaugati in sos 2 linguri de cafea tare, espersso.
Una bomboana Pocket Coffee este echivalentul unei cescute de espresso.
Pentru a pregati fondue aveti nevoie de acest vas, care este format dintr-un suport in care se aseaza o lumanare si un bol in care turnam sosul de ciocolata. Lumanarea va tine cald sosul de ciocolata, atat timp cat noi rostogolim fructele prin el.
Prima reteta pe care am pregatit-o am inventat-o pe loc. Abia asteptam sa incerc vasul, asa ca nu am avut timp sa intru pe net sa caut o reteta. Asa ca am pregatit un sos de ciocolata cu aroma de cafea si multe fructe de sezon, aka, banane, kiwi, portocale si ananas. Rezulatatul, mmmm… doar asa auzeam :))). Soo, va invit si pe voi sa-l pregatiti.
Eu am folosit bonboanele mele preferate cu cafea, Pocket Coffee, daca nu aveti, adaugati in sos 2 linguri de cafea tare, espersso.
Una bomboana Pocket Coffee este echivalentul unei cescute de espresso.
Si cum iarna ne-a batut deja la geam, viscoleste si e un ger napraznic, cat savuram fondue (eu), si voi fotografiiile :P, sa ascultam si un colind, unul din preferatele mele.
Pentru 2 persoane :: Rapid :: Preparare 10 minute :: Dificulate redusaPentru sos:
– 50 g ciocolata cu lapte
– 50 ml lapte
– un cub de unt
– 1 bomboana Pocket Coffee sau 2 linguri de espresso
Fructe:
– 2 fructe de kiwi
– 1 portocala mare si dulce
– 1 banana
– cateva rondele de ananas
– 50 g ciocolata cu lapte
– 50 ml lapte
– un cub de unt
– 1 bomboana Pocket Coffee sau 2 linguri de espresso
Fructe:
– 2 fructe de kiwi
– 1 portocala mare si dulce
– 1 banana
– cateva rondele de ananas
Preparare: fructele le taiem cubulete si le asezam pe un platou. Sosul: topim ciocolata si bomboana, adaugam laptele si untul. Fierbem cca. 5 minute pana se ingroasa sosul. Turnam sosul de ciocolata in vasul de fondue.
Mancam cu mare pofta!
Mancam cu mare pofta!
Am sa mai vin si cu alte retete de fondue de ciocolata si fructe sau alte combinatii.
7 comentarii
Am vazut si eu azi la Penny: 11 lei. Dar am vazut si la Real o varianta din metal (din ce am citit eu pe un sit dedicat retetelor de fondue, cele ceramice nu sunt bune pentru fondue la care se foloseste ulei, ptr ca pot crapa vasele din cauza temeraturii), cu spirtiera, cu vreo 10 furculite, la vreo 30 de lei. Florin
Da Alina stiu, am sa caut o reteta buna si am sa va povestesc aici 🙂
In vasul de fondue mai pot face si un fel de cascaval topit fff bun https://www.blogger.com/comment.g?blogID=5299672627665804323&postID=7310610846855351378
Alina
Mersi ca ma-i corectat, din repezeala am scris gresit 🙂
Am meu vas de fondue a costat sub 30 ron 😀
Vase pt fondue se gasesc la diverse magazine cu preturi intre 30 RON si 290 RON; arata foarte imbietor ce ai pregatit….
si sper ca nu te superi ca te corectez, bomboanele sunt pocket …(buzunar in lb. engleza)nu pochet cum ai scris de mai multe ori….
Penny Market.
De unde ai cumparat vasul pentru fondue? Mersic.