Cozonac cu mac

de Isabela Spataru
Recipe by S_TANA

Aluat:
375g faina
3linguri zahar
putina sare
1pachetel drojdie(cred ca 30g)
75g unt
100ml lapte caldut
2oua(folosim numai 1ou intreg si 1galbenus)

Umplutura:
150g mac
50-60ml lapte fierbintea
lbusul ramas batut spuma tare
80-100g zahar(cum vreti de dulce)

In laptele caldut se pune drojdia la muiat impreuna cu zaharul. se lasa sa creasca putin. se pune faina intr-un castron se amesteca cu putina sare si i se face o gaura la mijloc. in alt castronas se amesteca untul moale cu oul intreg si cu galbenusul. dupa ce a crescut putin drojdia se toarna in faina si se pune deaupra si amestecul de oua. cu ajutorul mixerului se amesteca toate .rezulta un aluat elastic care nu se lipeste de maini.se lasa intr-un loc sa dospeasca pina isi dubleaza volumul.
Intre timp ne ocupam de umplutura. Infierbantam bine laptele iar macul+zaharul se macina in rasnita de cafea sau in robot. Se toarna laptele peste mac.
Se bate bine albusul si se incorporeaza si el in amestecul rece de mac.
Se intinde o parte din aluat intr-o foaie subire si se pune umplutura pe foaie, nu chiar pina la margine sa nu iasa cand rulam.
Se ruleaza(eram plina de faina pe maini si nu am avut cum face poze) se imping putin marginile spre interior si se pune in forma de chec unsa putin cu ulei.
Se lasa 30-40min in forma sa mai dospeasca apoi se unge cu putin lapte+ou si se coace la foc potrivit(175grade) vreo 40min.e relativ timpul.Incercati cu scobitoarea.
Se poate face si sub forma de trandafir.

Related Posts

Lasa un comentariu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. De Acord Afla mai mult