3,1K
Carciofi umpluti
Acestia sunt carciofii š
Incepem sa-i curatam.
Taiem cozile, care sunt lungi.
Luam din frunzele fibroase, pana raman doar cateva, inima carciofului :))).
Inauntru este si o floare pe care o scoatem si pe ea.
Ii lasam intr-un castron cu apa si zeama de lamaie sa stea cateva minute.
Frunzele de la 6 carciofi š
Pregatim umplutura:
am pus totul din ochi
proscitto crudo
parmigiano regiano
paine inmuiata in apa si bine scursa
branza feliata
1 ou
patrunjel
sare, piper, usturoi granulat
ulei de masline
Amestecam totul intr-un castron pana devine o compozitie omogena.
Umplem carciofii, ii asezam intr-o oala si ii fierbem pentru 30 de minute.
Dupa, ii dam la cuptor pana capata o crusta frumoasa.
Sunt extraordinari de buni. š
7 comentarii
Dap sunt acum in sezon carciofii si am sa mai fac cateva retete cu ei š
Nu am vazut nici odata artichokes mov, eu am folosit numai cei verzi.Nu te atrag cu privirea, dar odat ce-i gusti nu te mai lasi.
Eu in loc de piine folosesc pesmet facut in casa, mai adaug seminte de pin, busuioc,etc. Sunt o sumedenie de retete. Acu citeva zile in urma am gatiti pe aragaz si in i-am fiert in putin vin si am mai adaugat felli de usturoi. Sunt in sezon.
Mihaela cred ca anghinare e in Romania, nu am vazut niciodata insa la noi. Sa stii ca sunt foarte buni, mai am o reteta sper si aceea sa iasa bine :p
E anghinare in romaneste, asa cred. Anghinare care e f. scumpa pe la noi, la Romanica.
astea-s anghinare sau cum le zice pe romaneste???arata interesant,n-am mancat niciodata insa!
Da Diana sunt foarte multe retete cu carciofi. Aici se fac foarte des in diferite variante, cum ai scris tu, facuti pe grill, murati…
Nu stiu cum sa-ti spun, are asa un gust de … uff, nu pot sa-l descriu, dar mie mi-a placut tare mult š
Arata tare bine.Am vazut candva la televizor,tot ceva in genul asta,dar dupa fierbere dati prin ou si pesmet si apoi prajiti in ulei foarte mult si foarte fierbinte.
Eu nu am mancat niciodata.Ce gust au?Cu ce se aseamana?Dau catre varza sau in partea conopida/broccoli?