Biscotti de ciocolata si alune

de Isabela Spataru
Biscotti with chocolate and hazelnutAdor alunele de padure, as manca in nestire si tot nu m-as satura. De vreo cativa ani avem la tara un alun, care face niste alune mari si bune. La sfarsitul verii mamaia a adunat o ladita plina, pe care bineinteles am luat-o eu pe toata :D. Am tot facut retete cu alune, pana am ajuns si la reteta Laurei de biscotti care apropo sunt de-men-ti-ali de buni. Alin a devorat un borcan plin de biscotti in doar cateva minute de rontait, sunt buni, crocanti, aromati, nici nu se compara cu cei cumparati, trust me. Si cum pana la Craciun mai e putin, va invit sa-i incercati!
Mersi Laura pentru reteta, e indexata la favorite! ♥

Pentru 4 persoane :: Preparare 30 minute :: Coacere 25 minute :: Dificultate medie
Ingrediente:
– 200 g ciocolata amaruie
– 200 g alune de padure
– 280 g faina
– 2 oua
– 30 g unt
– vanilie
– 125 g zahar
– 25 ml espresso
– 3 linguri rom
– 1 lingurita praf de copt
– un praf de sare
Biscotti with chocolate and hazelnutPreparare: puneti alunele intr-o tava si dati-le la cuptor sa se rumeneasca. Aveti grija sa nu le ardeti, cand simtiti miros de alune pajite, deschideti usa cuptoruli se le verificati. Le decojiti cat sunt inca caldute. Stiu ca in reteta Laurei prevede 100 g ciocolata cu lapte, dar eu am pus numai maruie, imi place mai mult. Puteti sa puneti si ciocolata dark cu cafea si mai buni o sa iasa biscotti. Batem ouale bine cu zaharul, sarea si vanilia. Adaugam cicolata topita si untul topit. Turnam si cafeaua si romul. Amestecam. Adaugam faina si praful de copt. Alunele, pe care le puteti lasa intregi. Omogenizam aluatul si il dam la rece pentru 1 ora.
Dupa acest timp rasturnam compozitia pe o suprafata presarata cu faina. Modelam trei suluri de cca. 3-4 cm diametru. Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Dam sulurile la cuptorul preincalzit la 180 gradeC pentru 15-20 minute.
Dupa acest timp le lasam sa seraceasca putin si le taiem in fasii de cca. 2 cm. Asezam bucatile pe tava si le mai dam cca. 10 minute la cuptor.

Sunt foarte bune, se pastreaza mult timp (daca apuca) in recipiente inchise ermetic.

Biscotti with chocolate and hazelnut

Related Posts

2 comentarii

Iulia noiembrie 19, 2010 - 12:55 pm

Ti-au iesit tare bine, Aliza! Felicitari! Cred ca o sa-i fac si eu de Craciunul acesta, daca tot ii laudati :D. Pupici cu mare, mare drag!

Răspuns
LauraAdamache noiembrie 17, 2010 - 5:11 pm

Alizel mic si frumos, ti-au iesit impecabil!!! Arata atat de bine incat parca as mai face si eu o tura mica. Si noi rontaiam la ei non stop. Ai vazut ca dau dependenta??:)))
Pup frumoasa mica si pofta buna sa aveti!!
Va pupam cu drag!!<3

Răspuns

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.