597
Recipe by SARAH_NC
Ingrediente:
un pachet foi de placinta
600 gr nuca macinata
315 gr unt
3 gr scortisoara(si mai multa daca vreti)
330 ml apa
280 gr zahar
un plic vanilie
165 ml miere
citeva linguri apa de trandafiri daca nu aveti nu-i bai
incindem cuptorul la 175 C(350 f).
Punem untul la topit si adaugam 2 linguri de unt topit in tava.
Amestecam nuca cu 2 linguri zahar si scoritisoara.
Luam 2 foi si le asezam cu grija in tava pentru ca stiti ca se pot rupe foarte repede, le ungem cu unt si apoi urmam acelasi procedeu pina epuizam jumatate de pachet.
Dupa ce am terminat de asezat jumatate din foi punem umplutura de nuca si nivelam sa fie egala. Apoi incepem acelasi procedeu ca si la inceput,cite 2 foi si le ungem bine cu unt. Cind am terminat cu un cutit foarte ascutit o taiem in romburi sau patrate cum doriti, si turnam untul ramas peste ea.
O punem in cuptorul incins pentru 40-50 de minute pina se rumeneste.
Intre timp facem un sirop din apa,zahar miere,si apa de trandafir, si -l fierbem pentru 20 de minute pina se ingroasa.
Scoatem baclavaua de la cuptor si imediat punem sosul peste ea. Lasam sa raceasca si servim.
A mea a iesit super buna, nu e frumoasa la aspect dar la gust a fost minunata.:P
3 comentarii
Buna!siteul tau ma ambitioneaza sa incep sa gatesc:) am intrat pe aceasta reteta, intrucat sunt din Constanta si mi-a povestit o turcoaica ca aceasta reteta o face in aproape o zi.De fapt tu ai facut un fel de sarailie.Gustul deosebit al prajiturii baclava o dau chiar acele foi asezate unele peste altele, asa cum le gasim in prajitura originala. Daca te hotarasti sa faci baclavaua originala, ar fi o mare bucurie pentru mine.Mult succes in continuare, te apreciez!
da merge sa pui si foi din acelea 🙂 spor la bucatarit
Buna Isabela.Vroiam sa te intreb daca as putea folosi pasta sfoglia italiana in loc de foile noastre traditionale…eu sunt in Italia si nu am de unde sa le cumpar…stiu ca esti experta si in produsele italienesti…multumesc.