Ananas caramelizat

de Isabela Spataru
Aveam pofta de ceva dulce, dar rapid
Asa ca am incercat desertul asta, care e bun de innebunesti , io care as manca ananas dimineata , la pranz si seara
Cantitatile sunt dupa oki si dupa gustul fiecaruia
Ingrediente:
  • 1 ananas bine copt
  • miere de albine, cat vreti voi de dulce
  • scortisoara
  • frisca
Curatam ananasul de coaja
Il taiem in patru si ii scoatem cotoarul

Eu am facut doar 2 bucati de ananasul, restul i l-am lasat lu Alin sa-l manace asa „nature”
Asa, le asezam intr-o farfurie si adaugam miere cat vrem noi

Presaram si putina scortisoara, pentru un gust si mai bun

Acoperim cu o folie si dam la rece sa se marineze.
Eu am lasat juma’ de ora ca nu mai puteam de pofta

Cat sta la rece, batem niste frisca lichida pe care o indulcim cu miere

Ungem grill-ul cu doua picaturi de ulei, il icingem bine si „frigem” ananasul.
Nu prea mult cateva minute.
Din cand in cand il mai stropim cu zeama care a lasat in castron.
Pana prinde o culoare frumoasa, cam asa

Si gata dulcele!
Serviti-l imediat cu un smoc de frisca langa
Nici nu va mai zic ce gust are, va las pe voi sa-l descoperiti

 

Related Posts

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.