Zucchini umpluti

de Isabela Spataru
Reteta apartine Mayei si Afroditei

Ingrediente:
500 g carne macinata(porc+vita)

1 ceapa

2-3 catei de ustroi

6 zucchini tinerei-subtirei

1 doza mare de rosii fara piele(sau 2 doze mici )

ulei de masline

sare, piper negru

frunze de busuioc

ramurele tinere de oregano

200 g cascaval

Se toaca ceapa si ustroiul,se pun la calit în ceva ulei de masline. Cînd ceapa e putin transparenta,se adauga carnea macinata.Se amesteca în timp ce se prajeste.

Cînd carnea e rumena,adaugati rosiile,frunzele de busuioc si ramurelele de oregano,amestecati si lasati sa fiarba putin,pîna se îngroasa sosul.

Sarati ,piperati dupa gust.
Intre timp,pregatiti zucchini.Se spala se taie coada ,apoi se taie în jumatate pe lungime. Cu o lingurita,sau cu o alta scula de scobit,scoate-ti mijlocul/miezul. Miezul se mai toaca,dupa dorinta si plac. Si se pune într-o tigaie cu o lingurita de ulei de masline,la prajit pîna devin aurii sarati si piperati dupa gust. Se adauga sosul de carne cu rosii(eu am adaugat cam jumatate din sos). Se amesteca,si se mai lasa 1-2 minutele pe foc. Apoi se umplu zucchini.

Se presara cascavalul ras peste(am folosit Gouda)si se dau la cuptor la 165°C-170 °C timp de 20-30 minute..daca brînza înca nu e aurie,ridicati temperatura si porniti ventilatia(asa am facut eu)si i-am lasat înca putin pîna s-arosit cascavalul.

Si gata facuti. Au fost deliciosi.

I-am mancat alaturi de cartofi facuti piure.

Related Posts

2 comentarii

ISABELA ianuarie 26, 2012 - 12:40 pm

Dap miezul il rumenesti si il adaugi in compozitia de carne. Zucchini raman cruzi, dar se vor face la cuptor.
Spor la gatit!

Răspuns
Anonymous ianuarie 26, 2012 - 6:52 am

Isabela, spune-mi, te rog, miezul de la zucchini se pune la prajit si se amesteca cu restul de carne? Adica zucchini pe care ii umplu apoi sunt cruzi? Nu ii prajesc?

Răspuns

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.