2,2K
Recipe by ALIS
Ingrediente:
100 g zahar pudra
2 galbenusuri
200 g unt moale
300 g faina
coaja de lamaie rasa
Umpluturi:
Cu mac:
100 g mac
100 ml lapte
25 g unt
150 g zaharzahar vanilat
coaja rasa de lamaie
1-2 linguri pesmet sau firimituri de biscuiti
Cu nuca:
150 g nuca macinata
100 g zahar
2 linguri gem caise, scortisoara
Pt aluat amestecam galbenusurile,zaharul pudra,untul si coaja rasa de lamaie.
Adaugam faina,aluatul il punem la frigider pt 30 min.
Apoi intindem o foaie,groasa de 3-4 mm,decupam forme rotunde
In centrul fiecarui cerc punem 1 lingurita de umplutura si incepem sa formam „urechiusele”
Umputura:
Punem macul,zaharul ,coaja rasa,untul pe foc moderat timp de 10 min,daca e prea moale compozitia punem pesmetul.
Nuca o amestecam cu zaharul,scortisoara si dulceata.
Le punem la copt in cuptor preincalzit,la 180 grade ,20-25 min,pana ase auresc.
Si „urechiusele mele”. :))