Urechile lui Haman

de Isabela Spataru
Recipe by ALIS

 

Ingrediente:
100 g zahar pudra
2 galbenusuri
200 g unt moale
300 g faina
coaja de lamaie rasa
Umpluturi:
Cu mac:
100 g mac
100 ml lapte
25 g unt
150 g zaharzahar vanilat
coaja rasa de lamaie
1-2 linguri pesmet sau firimituri de biscuiti

 

Cu nuca:
150 g nuca macinata
100 g zahar
2 linguri gem caise, scortisoara
Pt aluat amestecam galbenusurile,zaharul pudra,untul si coaja rasa de lamaie.
Adaugam faina,aluatul il punem la frigider pt 30 min.
Apoi intindem o foaie,groasa de 3-4 mm,decupam forme rotunde
In centrul fiecarui cerc punem 1 lingurita de umplutura si incepem sa formam “urechiusele”
Umputura:
Punem macul,zaharul ,coaja rasa,untul pe foc moderat timp de 10 min,daca e prea moale compozitia punem pesmetul.
Nuca o amestecam cu zaharul,scortisoara si dulceata.
Le punem la copt in cuptor preincalzit,la 180 grade ,20-25 min,pana ase auresc.
Si “urechiusele mele”. :))

Related Posts

Lasa un comentariu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. De Acord Afla mai mult