Tort parfait in trei culori

de Isabela Spataru

Ingrediente: 6 oua, 300 g zahar, 500 ml lapte, 500 ml frisca lichida, 2 linguri de faina, 2 linguri de cacao, 2 lingurite de ness, 4 pliculeta de zhar vanilat.

Mai intai se pune laptele la fiert

Cele 6 oua se separa. Galbenusurile se freaca bine cu zaharul si faina pana devine o crema.

Se pune laptele putin cate putin peste crema de oua si se amesteca bine. Se pune pe foc si se lasa sa fiarba pana se ingroasa.

Crema trebuie sa arate cam asa

Aceasta compozitie se imparte in trei vase si se lasa sa se raceasca.

Intre timp se bate frisca pana sta tzeapana

La fel si cu albusurile Ness-ul dizolvat in putina apa

Si cacaua tot la fel dizolvata in putina apa

Apoi se pune frisca si albusurile batute spuma in cele trei compozitii

Se ameste toate foarte bine.Se imbraca o oala in celofan sau folie alimentara si se pune primul strat de cacao.Dupa ce s-a inghetat acesta foarte bine, se pune al doilea de vanilie si dupa ce s-a inghetat si asta se pune ultimul de ness.
Si aici este tortul, in sfarsit inghetat

Si o sectiune. Dupa cum se vede eu nu am impartit prea bine compozitiile Dar voi sa nu faceti ca mine

Si o feliuta si gata E nemaipomenit de bun, cremos, nu face aschii.

Related Posts

4 comentarii

invatacel iulie 22, 2009 - 8:16 am

„Un deliciu delicios”, asa s-a exprimat mama cand a gustat prima data din acest tort. Deci, inca odata, multumim frumos!

Răspuns
Viviana iunie 9, 2009 - 7:17 pm

Mie imi place foarte mult cum l-ai impartit. Asa l-as imparti si eu.
Mai multa cacao.In ceea ce ma priveste il pun pe lista si il fac la prima aniversare in familie.
Felicitari pentru ceea ce am descoperit pe blogul tau.

Răspuns
ISABELA aprilie 18, 2008 - 3:22 pm

Ma bucur ca v-a placut a toti
Te pup si eu si multumesc mult

Răspuns
Anonymous aprilie 18, 2008 - 10:04 am

Super tare reteta. Toata familia a fost mai mult decat incantata si dintre toti mama a fost cea mai fericita (in sfarsit ceva care ii place si ei din ce fac eu). multi pupici si spor la treaba in continuare

Răspuns

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.