Tort de ciocolata, banana si caramel

de Isabela Spataru

IMG_8014

 

Ah, nu stiu cum sa va povestesc, dar ultimile doua saptamani au fost cumplite pentru mine. Acum doua saptamani, intr-o marti dimineata mai exact, m-am trezit plina de bubite rosii. Dupa o criza serioasa de nervi, urelete si plansete, am realizat ca am varicela. Da stiu, o sa-mi spuneti, acum? la varsta asta? Eiiii, da! 🙁 Din pacate am venit la pachet cu ea de acasa. In acest timp a trebuit sa stau sechestrata in casa si sa astept sa-mi treaca. Cumplit. Pofta de dulce n-am avut si chiar daca incoltea in mine dorinta sa mananc doar un cubulet de ciocolata, n-avem cum. Am mancat doar fructe, ceai din plante all day si iaurt all the way :)).  Experienta asta mi-a adus aminte inca odata ca sanatatea este cea mai importanta si trebuie sa avem grija de noi. Dar acum sunt OK, nu este totul roz in viata mea, dar sunt optimista.

IMG_8027

 
Si sa revenim la postarea noastra. Am facut un tort raw vegan mega-delicios si am mancat doua felii una dupa alta, fara nicio remuscare. Este exact pe gustul meu, are ciocolata, cocos si caramel. Sper sa-l incercati si voi, chiar daca nu sunteti adeptii acestui fel de mancare, o sa va incante la maxim! 😀
 
IMG_8041

Pentru 6 persoane :: Preparare 10 minute :: Dificultate redusa :: Fara coacere

Ingrediente:
Pentru tort:
– 1 cana alune de padure
– ½ cana seminte de floarea-soareleui
– ⅓ cana stafide
– 1 banana bine coapta
– 3 linguri cacao
– 2 linguri ulei de cocos
– ½ lingurita scortisoara
– putina sare
Pentru caramel:
– 7-8 curmale, aruncate in apa calda, tinute pana se inmuaie si dupa puse la scurs
– 2 linguri ulei de cocos
– vanilie
Extra:
– cacao pudra
 
1 cana=250 ml
 
IMG_7967
 
Preparare: tot ce va trebuie la prepararea acestui tort este un robot si un inel de tort, pe care-l fixati la dimensiunea dorita, in functie de cat de inalt vreti sa va iasa tortul. Toate ingredientele pentru tort le mixati la robot pana compozitia devine omogena si lipicioasa. O rasturnati in inelul de tort si o presati bine cu o lingura. Dati la rece.
 
IMG_8061
 
Caramelul: mixati bine ingredientele pana se transforma intr-un caramel delicios. Il intindeti pe toata suprafata tortului. Il dati iar la rece. Dupa o ora este numai bun de savurat.
 
PicMonkey Collage6
 
IMG_7983
 
O saptamana plina de realizari va doresc.
 
IMG_8013
 
IMG_8052

Related Posts

Lasa un comentariu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. De Acord Afla mai mult