Tort cu crema de branza si sampanie

de Isabela Spataru

Dulciurile

Tort cu crema de branza si sampanie


Ingrediente blat:

  • 6 oua
  • 2 linguri cafea instant
  • 200 g zahar
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 200 g faina
  • 1 lingurita praf de copt

Separati ouale

Bateti albusurile cu 100 g zahar si pliculetul de vanilie
Frecati cafeau cu 2 linguri de apa calda
Frecati galbenusurile cu 100 g zahar si ness-ul.
Pana devine asa
Se adauga peste albusuri si se amesteca usor
Adaugam si faina + praful de copt. Amestecam.
Compozitia rezultata
Se toarna compozitia intr-o forma detasabila, de 26 cm si se da la cuptor pentru 30 de minute.
Copt
Se taie in 3 felii pe orizontala.
Pt crema:
  • 500 g mascarpone
  • 500 g branza de vaci
  • sucul de la o portocala
  • 100 g zahar
  • 2 plicuri de zahar vanilinat
  • 1 plic gelatina
Mai intai punem gelatina la inmuiat
Batem cele 2 tipuri de branza cu zaharul, vanilia si sucul de portocala.
Inmuiem gelatina pe bain marie si o turnam in crema, mixam bine.
Pt siropt:
  • 1 lingurita cafea instant
  • 3 linguri zahar pudra
  • 100 ml sampanie
Se freaca cafeaua cu o lingura de apa fierbinte, zahar si sampanie
Se insiropeaza blaturile si se aseaza crema pe fiecare
Pt decor am folosit:
  • Bombonele din acestea umplute cu cerelae pe care le-am tocat
  • Si oute din acestea pe care le-am taiat pe jumatate
    Pe margine l-am balotat cu nuca maruntita
    E de-adreptul divin la gust 😛

Related Posts

4 comentarii

Anonymous iunie 11, 2010 - 5:28 pm

Din pacate nu stii ca accepti o parere, buna sau rea, este o parere.
Sper ca e buna crema de branza, de mult timp voiam sa incerc o reteta cu crema de branza.

O sugestie: in loc de gelatina cred ca ar merge foarte bine frisca, dar naturala ca sa se mentina bine gustul de lapte

Răspuns
raluca octombrie 19, 2009 - 3:01 pm

super reteta,am facut si eu tortul si a iesit belea.ai numai retete calumea.

Răspuns
ISABELA ianuarie 15, 2009 - 1:57 pm

Mvaii mai dat pe spate cu comentariul tau :))), sa mor de ras nu alta :)))))))
Da’ tu draga/dragule cum decorezi un tort? cine stie ce capodopere de arte faci tu :))))))
Te rog frumos, nu mai trimite comentatii ne semnate, acesta e ultimul comentariu pe care-l mai public de la un ANONIM, oricare va fi el bun sau rau.

Răspuns
Anonymous ianuarie 15, 2009 - 12:52 pm

ingrediente de tort puse in platou ca o coliva de fapt arata ca o coliva atentie tortul nu se orneaza asa

Răspuns

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.