Tarta pufi cu mere

de Isabela Spataru
Pentru blat:
12 g drojdie proaspata
100 ml lapte caldut
2 linguri miere de albine
1 ou
50 ml ulei
un praf sare
300 g faina

Eu am pus toate ingrediente in caletusa de la masina de paine
Alutul la jumatatea timpului la crescut in masina

Pentru umplutura:
6-7 mere maricele, dulci-acrisoare
2 linguri de zahar
1/2 lingurita scortisoara

Curatam merele de coaja
Le scoatem cotoarele si semintele si le taiem feliute.
Le stropim cu suc de lamaie sa nu oxideze.

Zaharul il amestecam cu scortisoara

Intindem aluatul si il asezam intr-o forma rotunda detasabila.
Ridicam peretii aluatului 2-3 cm in sus.

Si pe urma incepem sa aseza frumos feliutele de mere, parte care mie nu-mi prea place

Presaram peste zaharul+scortisoara.
Dam la cuptor 35-40 de minute la 180 grade C.

Si coapta 😛

A fost buna rau alaturi de o cana de ceai de fructe de padure.

Related Posts

2 comentarii

Isabela ianuarie 20, 2008 - 2:39 pm

Veronica buna idee cu sosul de vanilie, chiar mi-ai dat o idee buna, am sa-l incerc negresit, multumesc mult
Pupicei

Răspuns
Veronica ianuarie 19, 2008 - 9:27 pm

la prajtura asta lipseste sos de vanilie pe care i faci astfel: 600 ml lapte, 2 galbenusiuri de ou, 1-2linguri de fina si 2-3 linguri de zahar. Se amesteca pe foc pana devine un pic cremos si la urma se pun 2-3 linguri de zahar de vanilie. Sosul il servesti cu prajitura. Este super bun.

Răspuns

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.