Tarta cu sunca si ceapa verde

de Isabela Spataru
Recipe by S_TANA
Aluat:
  • 200ml lapte
  • 1pachet drojdie uscata
  • 3linguri ulei
  • sare
  • 350 faina(poate o lingura in plus)
Lapte si uleiul se incalzesc,se dizolva drojdia si se lasa 5 min apoi se toarna peste faina+sare.
Se framanta un aluat putin mai moale care se lasa 30min la dospit.
Umplutura:
  • 200g sunca presata
  • o legatura ceapa verde
  • 70-100g cascaval ras
  • 1ou
  • sare,piper,busuioc tocat
  • 250g smantana acra
  • un galbenus pentru uns
Intre timp ceapa si sunca le taiem marunt,cascavalul il razuim,busuiocul il taiem mai grosier si le amestecam, punem oul, smantana, sare, piper.
2/3 din aluat se intinde in forma unsa si pudrata cu faina, se ridica o margine, se inteapa cu furculita si punem umplutura.
Aranjam restul de aluat sub forma de gratar, ungem cu galbenus si dam la copt, in cuptorul dinainte incalzit,la 185 grade.
Coapta
Se taie rece felii.

Related Posts

2 comentarii

ISABELA iulie 6, 2008 - 8:42 am

Iti multumesc frumos 🙂

Răspuns
Anonymous iulie 6, 2008 - 5:47 am

Isabela, arata fantastic!!! Imi lasa gura apa numai cand vad imaginile postate. Felicitari pentru tot ce faci!

Răspuns

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.