Tarta cu banane caramelizate

de Isabela Spataru

Ingrediente:

  • 1 foaie aluat foietaj
  • 5 banane
  • 100 g zahar brun
  • 70 g margarina
  • 2 pliculete vanilie
  • cateva picaturi esenta de rom

Curatam bananele de coaja, le taiem pe lung, apoi in jumatate.

Intr-o tigaie de teflon topim zaharul brun, vanilia si margarina.
Adaugam bananele taiate peste sos

Dam focul la mic si lasam sa fiarba timp de 10 minute.
Amestecam din cand in cand, dar usor sa nu rupeti bucatile de banana.

Dupa, luam de pe foc si lasam sa se raceasca putin.

Intindem foaie de aluat si o asezam intr-o forma de tarta.

Turnam umplutura cu grija. Stropim cu catava picaturi de esenta de rom.
Dam la cuptorul preincalzit, pentru 30 de minute.

Dupa ce s-a facut o lasati sa se raceasca in forma complet si pe urma o sacrificati

Servite-o rece cu inghetata de vanilie.
E deliciasa, nu o sa va mai saturati mancand

Si mai de-aproape

Related Posts

1 cometariu

Anonymous decembrie 7, 2008 - 11:36 am

FOARTE BUNA TARTA.EU AM AVUT IN CUTIA PE CARE AM CUMPARAT-O DE ALUAT 2 FOI DE ACEEA AM PUS O FOAIE DE ALUAT SI DEASUPRA,A IESIT SUPER BUNA.MULTUMIM PEMTRU TOATE RETETELE CARE NI LE IMPARTASESTI,TINE-O TOT ASA.

Răspuns

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.