Biscuiti Truffle

de Isabela Spataru

Recipe by Seima
Ingrediente pentru 22 bucati:
  • 100 gr ciocolata taiata
  • 45 gr unt
  • 55 gr zahar praf
  • un varf sare
  • 2 oua mici
  • esenta vanilie
  • 100 gr faina
  • 10 gr cacao
  • 0,5 lingurita rasa praf de copt (nu prea mult ca sa nu crape tare biscuiteii).
  • 90 gr zahar praf (pentru pudrat)
Untul si ciocolata se pun pe foc mic si se amesteca pana se va omogeniza compozitia, apoi adaugam zaharul si punem mixerul in functiune.
Apoi adaugam pe rand cate un ou si esenta de vanilie – mixam bine.
Faina se amesteca cu cacao, un varf de sare, si praful de copt.
Totul se adauga peste compozitia ciocolatoasa. Mixam bine, acoperim vasul cu o folie si punem aluatul la frigider 2 ore.
Din aluatul racit se modeleaza bilutze de aproximativ 2,5 cm diametru, se tavalesc bine prin zahar praf.
Se aseaza in tava pe hartie de copt, la distanta de 4 cm intre ele.
Se vor coac la 160 grade C timp de 10-15 minute – cuptor preincalzit.
Cand sunt gata, biscuitii se vor lasa 2 minute in tava, dupa care vor fi scosi si lasati sa se raceasca.
Se pastreaza in caserole.

Related Posts

5 comentarii

monalisa ianuarie 4, 2009 - 5:38 pm

am incercat reteta. Da nu am pus decat un ou si un pic mai multa faina. Da sunt aproape ca-n poza.

Răspuns
monalisa ianuarie 4, 2009 - 5:33 pm

am incercat reteta. super. da …am pus un ou mai putin.si mai multa faina. au iesit aproape ca in foto.

Răspuns
Ioana octombrie 6, 2008 - 1:15 pm

s-a inchegat ea la rece dar prima tava a iesit ca o foaie, asa mult s-au turtit bilutele mele. la a 2-a tava am mai pus 4 linguri de faina in plus si abia asa mi-au iesit niste…nici nu stiu cum sa le spun, ca nu arata ca in poza ta. gogoloasele mele s-au mai lasat, nu s-au mai unit, dar tot nu sunt asa rotunjoare ca ale tale. si deloc crapate.
oricum, sunt foarte bune. deci cui ii pasa cum arata!

Răspuns
ISABELA octombrie 5, 2008 - 6:14 pm

Da Ioana asa trebuie sa iasa compozitia ca o crema, si daca o dai la rece se incheaga dar nu prea mult. Cand le dai prin zahar pudra compozitia tot moale este, ca si cum ai face trufe. Ele la cuptor se turtesc, crapa si se coc.
Cum sa nu le fac, bineinteles doar nu luam poza de pe net si o puneam aici.

Răspuns
Ioana octombrie 5, 2008 - 3:14 pm

Buna. Am incercat si eu reteta asta si am respectat intru totul cantitatile, dar compozitia mi-a iesit ca o crema, chiar dupa ce am lasat la frigider. In loc de biscuiti am ca o foaie de blat. Acum la urmatoarea tava am mai pus faina. Poate astea ies normale. Care crezi ca e cauza? Tu ai facut biscuiti de astia?

Răspuns

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.