Strudel cu mere vienez

de Isabela Spataru
Ingrediente:
  • 1 foie aluat de foietaj
  • 6-7 mere
  • stafide
  • nuci
  • zahar dupa gust
  • scortisoara
  • vanilie
  • un cub de unt

Mere se curata de coaja.
Se taie in doua si se scoate cotorul.
Apoi se taie cubulete.
Intr-o cratita se pune cubul de unt la topit, se adauga merele si se calesc.
Adaugam si zahar dupa gust, stafide si nuci.
La sfarsit se adauga vanilie si scortisoara.
Se lasa umplutura de mere sa se raceasca.

Se intinde foaia de aluat si se aseza umplutura dupa cum se vede in imagine.

Se impacheteaza cu grija.
Se fac catava taieturi deasupra, daca nu le facem strudelul va exploda :)))
Si se da la cuptorul preicalzit pana se face, cca 30 de minute.
Se lasa sa se raceasca si pe urma se taie.

POFTA MARE!

Related Posts

8 comentarii

Isabela ianuarie 20, 2008 - 2:37 pm

Emilia ma bucur nespus ca v-a placut strudelul 🙂
Da, o sa fac si cu branza si o sa pun reteta aici
Pupici multi

Răspuns
Isabela ianuarie 20, 2008 - 2:36 pm

:)) Lore, eu folosesc numai foietaj Bella, care este ff bun.
Fac din el si strudel, saratele si altetele. Linco am folosit si eu o data si nu mi-a placut, nu a crescut deloc 🙁
Spor la treaba si sa-mi zici cu ti-a iesit.
Pupici

Răspuns
Emilia ianuarie 20, 2008 - 9:25 am

Buna Isabela…am facut strudelul tau…EXCELENT!!!…nota 10…foarte bun..ne-a placut foarte mult…soacra mea a si luat reteta( ea nu este din Romania)…
As vrea daca se poate sa postezi si un strudel cu branza dulce..
Inca o data felicitari pentru reteta!!!
Te pup si iti doresc o zi cat mai frumoasa!!

Răspuns
Lore ianuarie 19, 2008 - 7:40 pm

„Gura-apa” se numeste expresia de pe fata mea:). Am si trecut foietajul la urmatoarea lista de cumparaturi. Chiar eram curioasa ce marca de foietaj folosesti. Eu pt saratelele clasice (pe care le fac la microunde) am folosit Linco si nu stiu daca se preteaza si la strudel. As vrea sa folosesc chiar foietajul tau ca sa-mi cresc sansele de reusita :).

Pupici

Răspuns
Isabela ianuarie 18, 2008 - 8:41 am

Emilia eu nu am uns strudelul cu nimic, dar daca vrei tu sa fie mai stralucitor, cum ai zis, poti cu ou.
Pentru nimic, te pupik si eu

Răspuns
Emilia ianuarie 18, 2008 - 8:31 am

Isabela vreau sa te intreb daca acest strudel il ung cu ceva inainte de a-l pune la cuptor..sau pot sa-l ung cu ou ca sa iasa mai „stralucitor”…
Mersi..Pupici…

Răspuns
Isabela ianuarie 17, 2008 - 9:41 am

Emilia ma bucur ca-ti place strudelul si ca vii asa des pe la mine, lucrul asta nu poate decat sa ma bucure si sa-mi umple inima de fericire 🙂
Da e foarte bun strudelul, daca sunteti fani strudel, as zice sa faci doua o data ca unul e prea putin :))
Pupicei

Răspuns
Emilia ianuarie 17, 2008 - 9:25 am

Vai Isabela ce bine arata strudelul tau…Ca de altfel toate retetele tale…Nu este zi sa nu intru pe site-ul tau cu gandul ” azi ce mai e nou?”…
M-am gandit sa fac strudelul in acest sfarsit de saptamana..cred ca va fi delicios…:)

Răspuns

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.