buna, isabela, tocmai am facut si eu rosii uscate, vazusem intr-o reteta si nu stiam cum se fac (banuiam eu ca sunt dulci si bune, dar rezultatul mi-a intrecut asteptarile). in fine, am cautat pe net dar erau majoritatea retete de rosii uscate la soare, iar eu n-am posibilitatea asta. am dat si de blogul tau(apropo, super blog, felicitari!) si m-am pus pe treaba. eu am tapetat si cu hartie de copt tava, iar sub ea am asezat o alta tava ca sa nu se arda deloc. rosiile mari le-am taiat rondele, iar restul, feliute, ca tine si le-am stropit putin cu ulei. condimentele le-am pus spre final, dupa ce le-am intors si am pus din plin: busuioc. oregano, cimbru, usturoi granulat, piper alb, chilli, delikat si un pic de zahar. am aruncat peste ele si cateva rondele subtiri de ceapa rosie si un ardei iute taiat fin. le-am lasat in cuptorul dat la mic vreo 2 ore (pt ca tava de sub cea principala a mai incetinit procesul), desi intr-o carticica de conserve veche de-a mamei scria ca trebuie lasate 6-7 ore la cuptor. oricum, mie mi-au placut mult, mult cum mi-au iesit si n-am vrut nici sa le ard. le-am lasat la racit, le-am pus intr-un borcan si le-am sterilizat vreo 40 min. sper sa tina si sa nu fermenteze. te pup si bafta in continuare! alina
Kamy eu nu am pus, doar ce am pus pe ele inainte sa le bag la cuptor si atat. Dara daca vrei tu sa mai pui si in borcan nu strica 🙂 Cu mare placere si te mai astept pe la mine
4 comentarii
Buna Alina,
Cu siguranta o sa tina, dupa cat le-ai preparat si la ce condimente bune ai pus, sunt mai mult ca sigura ca ti-au iesit bine.
Am sa le pregatesc si eu iar in vara asta :).
Te pup si te mai astept pe aici.
buna, isabela,
tocmai am facut si eu rosii uscate, vazusem intr-o reteta si nu stiam cum se fac (banuiam eu ca sunt dulci si bune, dar rezultatul mi-a intrecut asteptarile). in fine, am cautat pe net dar erau majoritatea retete de rosii uscate la soare, iar eu n-am posibilitatea asta. am dat si de blogul tau(apropo, super blog, felicitari!) si m-am pus pe treaba. eu am tapetat si cu hartie de copt tava, iar sub ea am asezat o alta tava ca sa nu se arda deloc. rosiile mari le-am taiat rondele, iar restul, feliute, ca tine si le-am stropit putin cu ulei. condimentele le-am pus spre final, dupa ce le-am intors si am pus din plin: busuioc. oregano, cimbru, usturoi granulat, piper alb, chilli, delikat si un pic de zahar. am aruncat peste ele si cateva rondele subtiri de ceapa rosie si un ardei iute taiat fin. le-am lasat in cuptorul dat la mic vreo 2 ore (pt ca tava de sub cea principala a mai incetinit procesul), desi intr-o carticica de conserve veche de-a mamei scria ca trebuie lasate 6-7 ore la cuptor. oricum, mie mi-au placut mult, mult cum mi-au iesit si n-am vrut nici sa le ard. le-am lasat la racit, le-am pus intr-un borcan si le-am sterilizat vreo 40 min. sper sa tina si sa nu fermenteze.
te pup si bafta in continuare! alina
Kamy eu nu am pus, doar ce am pus pe ele inainte sa le bag la cuptor si atat. Dara daca vrei tu sa mai pui si in borcan nu strica 🙂
Cu mare placere si te mai astept pe la mine
Buna Isabela
Ai pus rosiile in borcane cu ulei de masline sau fara???
Multumesc mult
Kamy