Rosii uscate

de Isabela Spataru

Avem nevoie de:

  • 30 de rosii micute
  • sare
  • piper
  • busuioc uscat
  • ulei de masline

Rosiile le taiem feliute. Care sunt mici le taiem in doua.

Le insiram pe toate pe tava, le presaram cu sare, piper, busuioc si ulei de masline.

Mie mi-a iesit o tava mare de aragaz si una mai mica.

Se da la cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru 50 de minute.
Dupa ce a trecut timpul, am stins focul si le-am lasat in cuptor pana s-a racit.

Le-am pus in borcanle cat erau calde, le-am acoperit cu un prosop si le-am lasat asa sa se raceasca.
Se pastreaza apoi la frigider sau in camara.
Sunt bune pentru sosuri si altele….

Related Posts

4 comentarii

ISABELA iulie 2, 2009 - 1:59 pm

Buna Alina,
Cu siguranta o sa tina, dupa cat le-ai preparat si la ce condimente bune ai pus, sunt mai mult ca sigura ca ti-au iesit bine.

Am sa le pregatesc si eu iar in vara asta :).

Te pup si te mai astept pe aici.

Răspuns
Anonymous iulie 2, 2009 - 1:02 pm

buna, isabela,
tocmai am facut si eu rosii uscate, vazusem intr-o reteta si nu stiam cum se fac (banuiam eu ca sunt dulci si bune, dar rezultatul mi-a intrecut asteptarile). in fine, am cautat pe net dar erau majoritatea retete de rosii uscate la soare, iar eu n-am posibilitatea asta. am dat si de blogul tau(apropo, super blog, felicitari!) si m-am pus pe treaba. eu am tapetat si cu hartie de copt tava, iar sub ea am asezat o alta tava ca sa nu se arda deloc. rosiile mari le-am taiat rondele, iar restul, feliute, ca tine si le-am stropit putin cu ulei. condimentele le-am pus spre final, dupa ce le-am intors si am pus din plin: busuioc. oregano, cimbru, usturoi granulat, piper alb, chilli, delikat si un pic de zahar. am aruncat peste ele si cateva rondele subtiri de ceapa rosie si un ardei iute taiat fin. le-am lasat in cuptorul dat la mic vreo 2 ore (pt ca tava de sub cea principala a mai incetinit procesul), desi intr-o carticica de conserve veche de-a mamei scria ca trebuie lasate 6-7 ore la cuptor. oricum, mie mi-au placut mult, mult cum mi-au iesit si n-am vrut nici sa le ard. le-am lasat la racit, le-am pus intr-un borcan si le-am sterilizat vreo 40 min. sper sa tina si sa nu fermenteze.
te pup si bafta in continuare! alina

Răspuns
Isabela noiembrie 20, 2007 - 8:15 pm

Kamy eu nu am pus, doar ce am pus pe ele inainte sa le bag la cuptor si atat. Dara daca vrei tu sa mai pui si in borcan nu strica 🙂
Cu mare placere si te mai astept pe la mine

Răspuns
Anonymous noiembrie 20, 2007 - 11:47 am

Buna Isabela

Ai pus rosiile in borcane cu ulei de masline sau fara???

Multumesc mult

Kamy

Răspuns

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.