Prajituri de ciocolata

de Isabela Spataru
Recipe by SAVA LAURA
Ingrediente:
– 2 oua
– 175 g. zahar tos
– 100 g. ciocolata menaj ( eu am pus Milka de lapte)
– 50 g. unt, inmuiat la temperatura camerei
– 1 lingura faina
– 1 lingura cacao
Pentru sosul de ciocolata:
– 50 g. zahar tos
– 2 linguri cacao
– 100 ml. frisca
Preincalziti cuptorul la semnul 4/180 grade C.
Ungeti si tapetati cu faina patru boluri rezistente la cuptor:
Bateti spuma albusurile. Puneti zaharul intr-un vas, pe foc, impreuna cu 6 linguri de apa si amestecati, pentru a se dizolva. Dupa ce zaharul se dizolva, mariti flacara si fierbeti timp de 3 minute. Cu mixerul in functiune, la viteza cea mai mare, turnati zaharul intr-un fir subtire in albusurile spuma. Bateti pana ce amestecul devine vascos si lucios si se raceste.
Topiti ciocolata impreuna cu untul, la bain-marie.
Lasati sa se raceasca si incorporati galbenusurile.
Cerneti faina impreuna cu cacaua si amestecati-le. Incorporati amestecul de faina cu cacao in compozitia cu ciocolata. Acum adaugati si albusurile spuma.
Turnati compozitia in boluri rezistente la cuptor, bateti-le usor de masa pentru a elimina bulele de aer si neteziti suprafata.
Coaceti timp de 15 minute.
Pentru a pregati sosul de ciocolata, puneti intr-un vas 50 ml. apa, zaharul si cacaua. Si incalziti treptat, pana ajunge la punctul de fierbere, amestecand continuu. Adaugati frisca si fierbeti 3-5 minute, pana se ingroasa.
Asezati prajiturele pe farfurie si turanati sosul.
Si parjitura mea plina de sos de cicolata. SUPER BUNA!

Related Posts

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.