Prajitura cu branza si vanilie

de Isabela Spataru
Ingrediente (cca. 8 portii)
Pentru alaut:
175 g faina
2 lingurite praf de copt
75 g zahar
1 pliculet zahar vanilinat
1 lingura cacao
1 ou
75 g unt
Amestecati intr-un castron de marime potrivita, faina cu praful de copt, cacao, zaharul tos si cel vanilinat.
Facem o adancitura, adaugam oul si untul taiat cubulete

Framantati rapid ingredientele, pana obtineti un aluat omogen, in forma de bila.
Inveliti aluatul in folie alimentara si dati-l la rece pentru 60 de minute.

Pentru umplutura:
350 g branza de vaci degresata
75 g zahar
2 oua
100 g unt moale
1/2 plic budinca de vanilie (praf)
1 plic zahar vanilinat

Frcati branza de vaci intr-un castronel impreuna cu zaharul.

Separati galbenusurile de albusuri.
Incorporati galbenusurile, untul moale, praful de budinca, precum si zaharul vanilinat in masa de branza.

Amestecati totul bine cu mixerul.

Bateti albusurile spuma si incorporatile treptat in masa de branza

Umputura trebuie sa arate cam asa

Scoatem aluatul de la rece. Intinde 2/3 din el si-l asezam intr-o tava de toet detasabila. Ridicam marginile in sus 2 cm.
Eu m-am folosit de 2 foi sa intind aluatul pentru ca se inmoaie foarte repede, asa ca lucrati rapid cu el sa nu aveti probleme

Turnam umplutura si din restul de alut facem un sul micut si rupem bucatele mici de aluat pe care le asezam la distante egale pe prajitura
Dam prajitura la cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru 40 de minute.

Se lasa la racit pe un gratar si se taie rece.


Este foarte fina, cremoasa si cu blatul crocant e combinatia perfecta pentru mine
Data viitoare compozitie dubla, ca la tot familionul le place prajituri cu branza

Si o felita mai de-aproape sa va fac pofta
E perfecta la o ceasca de cafelutza 😛

Related Posts

3 comentarii

Cristina G. septembrie 4, 2010 - 5:32 pm

acum am si eu in cuptor…numai ca am facut o placinta cu umplutura aceasta….miam…miam…am sa incerc si asa praji.
Imi place mult de tot blogul tau si in multe preparari m-am inspirat de la tine. Multumesc ca ne impartasesti arta ta!

Răspuns
Anonymous mai 14, 2009 - 1:29 pm

super prajiturik daram s eo o intrebare,knd ponem budinca k n=am inteles.bafta la prajiturit ;):):*.mersi

Răspuns
Anonymous decembrie 22, 2007 - 5:09 pm

Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

Răspuns

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.