555
Ingrediente (cca. 8 portii)
Pentru alaut:
175 g faina
2 lingurite praf de copt
75 g zahar
1 pliculet zahar vanilinat
1 lingura cacao
1 ou
75 g unt
Pentru alaut:
175 g faina
2 lingurite praf de copt
75 g zahar
1 pliculet zahar vanilinat
1 lingura cacao
1 ou
75 g unt
Amestecati intr-un castron de marime potrivita, faina cu praful de copt, cacao, zaharul tos si cel vanilinat.
Facem o adancitura, adaugam oul si untul taiat cubulete
Facem o adancitura, adaugam oul si untul taiat cubulete
Framantati rapid ingredientele, pana obtineti un aluat omogen, in forma de bila.
Inveliti aluatul in folie alimentara si dati-l la rece pentru 60 de minute.
Inveliti aluatul in folie alimentara si dati-l la rece pentru 60 de minute.
Pentru umplutura:
350 g branza de vaci degresata
75 g zahar
2 oua
100 g unt moale
1/2 plic budinca de vanilie (praf)
1 plic zahar vanilinat
350 g branza de vaci degresata
75 g zahar
2 oua
100 g unt moale
1/2 plic budinca de vanilie (praf)
1 plic zahar vanilinat
Frcati branza de vaci intr-un castronel impreuna cu zaharul.
Separati galbenusurile de albusuri.
Incorporati galbenusurile, untul moale, praful de budinca, precum si zaharul vanilinat in masa de branza.
Incorporati galbenusurile, untul moale, praful de budinca, precum si zaharul vanilinat in masa de branza.
Amestecati totul bine cu mixerul.
Umputura trebuie sa arate cam asa
Scoatem aluatul de la rece. Intinde 2/3 din el si-l asezam intr-o tava de toet detasabila. Ridicam marginile in sus 2 cm.
Eu m-am folosit de 2 foi sa intind aluatul pentru ca se inmoaie foarte repede, asa ca lucrati rapid cu el sa nu aveti probleme
Eu m-am folosit de 2 foi sa intind aluatul pentru ca se inmoaie foarte repede, asa ca lucrati rapid cu el sa nu aveti probleme
3 comentarii
acum am si eu in cuptor…numai ca am facut o placinta cu umplutura aceasta….miam…miam…am sa incerc si asa praji.
Imi place mult de tot blogul tau si in multe preparari m-am inspirat de la tine. Multumesc ca ne impartasesti arta ta!
super prajiturik daram s eo o intrebare,knd ponem budinca k n=am inteles.bafta la prajiturit ;):):*.mersi
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.