Aroma iernii, a Sarbatorilor se regaseste in acest desert, super usor de facut, cu ingrediente care deja sunt in orice casa. Asa ca nu aveti vreun motiv sa nu faceti acest desert. Daca iubiti vinul fiert, cu multe condimente, super aromat, sigur o sa devorati si aceste pere super duper delicioase.
Aveti nevoie de:
– 1 litru vin rosu
– 150 g zahar
– 1 bat de scortisoara
– 1 pastaie de vanilie, taiata pe lung
– 2 stele de anason
– 2 seminte de cardamon
– 2 cuisoare
– coaja de la portocala
– 1 kg de pere
– 1 lingurita amidon
Preparare: intr-o cratita turnati vinul si restul de ingrediente. Perele le curatati de coaja si le asezati in cratita. Le lasati sa fiarba la foc mic de tot, timp de 2 ore. In bucataria va mirosi fenomenal!
Dupa 2 ore perele vor capata o culoare frumoasa, iar vinul rosu se va transforma aproape intr-un sos super aromat. Cu grija scoateti perele din cratita. Strecurati reductia de vin, il reincalziti si turnati amidonul pe care il dizolvati in putina apa rece. Fierbeti pana obtineti un sos dens si guuustos.
Turnati sosul peste pere si savurati-le cu mare pofta, in timp ce va uitati la un film. Merg foarte bine si cu inghetata de vanilie sau iaurt simplu. Eu am stat cuibarita in fotoliul meu super confortabil si am vizionat Grey’s Anatomy.
Yep o seara obisnuita de iarna.
3 comentarii
Isa scumpa mea, arata tare bine! De mult vreau sa fac si eu reteta asta dar sper sa reusesc in cele din urma.
Vreau sa-ti urez un An Nou plin de realizari si bucurii si sa ne vedem in 2013 la fel de voioase:D!
Te pupic cu drag!
Ce stau ele asa îndragostite, una de cealalta! Super!
Sarbatori Fericite si un An Nou cu realizari maxime!
xoxoxo
Alizel mic, iti doresc un 2013 plin de sanatate, realizari si multa fericire!
Pup cu drag!