Insalata di riso

de Isabela Spataru

Una dintre combinatiile pe care le stiu.
Va astept si pe voi cu altele mai interesante, mie mi-a placut aceasta la nebunie, o mancare foarte usoara acum pentru vara.
Incepem cu prepararea maionezei.
Daca vreti puteti pune din cea cumparata, dar mie nu-mi place .
Pentru maioneza avem nevoie de:

  • un galbenus crud
  • un galbenus fiert
  • zeama de lamaie
  • mustar, eu am pus un sos de curry
  • sare
  • ulei

Si frecam frecam pana iese maioneza
Acrim si saram dupa gust

Pentru restul salatei de orez avem nevoie de:

  • amestec pentru insalata di riso
  • 3 crenvusti
  • cascaval taiat cubulete, eu am avut niste branza rasa
  • orez special pentru salata, o cescuta
  • sare

Orez am avut circa 200 de grame

Intr-o craticioara punem apa, sare si putin ulei de masline.

Cand incepe sa fiarba apa adaugam orezul. Lasam sa fiarba.
Dupa, scurgem bine orezul de apa si il rasturnam pe un prosop de bucatarie.
Impaturim prosopul, asa in felul acesta tot surplusul de apa este absorbit si orezul ramane bob cu bob. Eu cred ca am lasat asa vreo 5 minute.
Intre timp taiem crenvusti feliute
Si scurgem de ulei legumele.
Mie mi-a ramas cam jumatate de cescuta de ulei pe care l-am pastrat intr-o sticluta, l-am aromatizat cu diferite condimente si pun din ele la salate.
Rasturman orezul intr-un castron
Adaugam legumele, crenvusti, branza si maioneza
Amestecam bine. Dam la frigider pentru cateva ore.
E delicioasa, buna acum vara

Related Posts

2 comentarii

ISABELA iulie 4, 2008 - 6:55 am

Da cred ca merge, de ce nu

Răspuns
Anonymous iulie 3, 2008 - 5:34 pm

condiriso asta …..se poate inlocui cu diverse legume in otet? ex : ardei,ceapa din aia mica,dovlecei,codite de telina,etc etc

Răspuns

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.