Gulas de porc cu ciuperci

de Isabela Spataru

Azi am facut un gulas de porc cu ciuperci, mmm… o bunatate lingi farfuria de bun ce e
O poza de-nceput, sa va fac pofta 😛

Ingredientele (pt 4 persoane):
500 g carne de porc (pulpa)
2 ardei grasi verzi sau rosii
130 g ciuperci
1 portocala
1 ceapa
2 linguri ulei
3 linguri sos de soia
sare, piper, peperoncino
400 ml supa
1 lingura faina



Spalam carnea, o uscam si o taiem cubulete mici.
Ceapa o tocam mic, ardeiul cubulete si ciupercile felioare.
Prajim carnea in ulei.
Dupa ce am rumenit-o putin, adaugam si ceapa si lasam sa se inmoaie putin.

Apoi adaugam ardeiul si ciupercile si le calim putin.

Adaugam sosul de soia

Si stoarcem bine portocala de suc

Adaugam si supa.
Condimentam dupa gust cu sare, piper si peperoncino.
Acoperim si lasam sa fiarba la foc mic timp de aproximativ 1 ora.
Cu 5 minute sa se faca adaugam o lingura de faina dizolvata in apa.
Asa arata al meu facut

In farfurie.
Noi l-am mancat cu paine integrala, dar merge si cu paste late fierte.

V-am zis cat e delicioas, v-astept si pe voi

Related Posts

8 comentarii

Isabela ianuarie 11, 2008 - 5:01 pm

Ma bucur mult Emilia ca ti-a placut mancarea 🙂
OK astept sa-mi zici ce ai mai pregatit

Răspuns
Emilia ianuarie 11, 2008 - 4:45 pm

Draga Isabela,
am facut mancarica ta…normal ca a iesit buna :)….am pus toate ingredientele…excelenta…sosul de soia si sucul de porto…nota 10…
Ma intorc maine sa vad ce pregatesc..:*

Răspuns
Isabela ianuarie 11, 2008 - 10:40 am

Emilia unde am gasit eu reteta nu scria daca e chinezeasca sau nu, in orice caz e foarteee buna 😛
Te astept sa-mi zici cuma fost:)
De unde esti?

Răspuns
Emilia ianuarie 11, 2008 - 9:54 am

Isabela m-am decis pentru acest fel…O sa intru mai tarziu sa-ti spun cum mi-a iesit..Pare a fi ca o mancare chinezeasca, nu ca un gulas…
revin..cu impresii…cu siguranta bune…:)

Răspuns
Isabela decembrie 16, 2007 - 8:22 am

Vlad Alex ma bucur mult ca ti-a placut reteta si ca a iesit si cu vin 🙂
Te mai astept pe-aici.

Răspuns
Vlad Alex decembrie 16, 2007 - 2:40 am

Ma bucur ca am vazut reteta, si-ti multumesc mult. A iesit super, cu toate ca n-am avut sosul de soia si nici de unde sa iau la ora asta, dar n-a fost nici o problema fara…
Merge cu un vin alb, care din fericire se gaseste la orice ora 🙂

Cu bine.

Răspuns
Isabela decembrie 12, 2007 - 1:41 pm

Alexandrina e o bunatate de mancare, trebuie sa o faci, nu ca am facut-o eu, dar nu stii ce o sa pierzi, te asigur.
Astept sa-mi zici cum a fost.
Te poop.

Răspuns
ALEXANDRINA PETREA decembrie 12, 2007 - 11:03 am

am cautat pe net o reteta cu carne de porc si ciuperci. se intampla sa am si niste portocalele, sos de soia bineinteles… deci sunt norocoasa sa am toate ingredientele. multumesc. sunt incepatoare intr-ale gatitului, dar gurmanda. arata foarte apetisant ce ai gatit tu si chiar ma bucur ca ai nascocit un asemenea blog.
Cu prietenie,
Alexandrina
http://egalitate-de-gen.blogspot.com

Răspuns

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.