892
Prima mea reteta de Macarons. Demult ma tot invarteam pe langa o reteta de macarons, sa le incerc, sa nu le incerc? Citeam diferite bloguri, unde faceau ditamai postarea si povestea ca sunt greu de facut, ca trebuie sa stea albusurile nu stiu cat la temperatura camerei ….. ma descurajam mereu. Pana intr-o zi, mai exact inainte de Craciun. Mi-am zis, asta e, daca nu ies, al meu mananca si niste gramajoare urate, dar bune la gust :))))).
Va zic de acum ca nu mi-au iesit perfecte, asa cum am vazut eu la alte fete talentate, cum sunt cei ai Mihaelei, dar pentru prima mea incercare sunt multumita.
Va zic de acum ca nu mi-au iesit perfecte, asa cum am vazut eu la alte fete talentate, cum sunt cei ai Mihaelei, dar pentru prima mea incercare sunt multumita.
Ce ne trebuie:
– 125 g zahar pudra (din comert, deorece contine amidon)
– 125 g migdale pudra
– 10 g matcha (pudra de ceai verde)
– 100 g albusuri
– puitna sare
– 120 g zahar tos
Umplutura:
Ganache de ciocolata alba:
– 100 g ciocolata alba
– 50 ml smantana dulce
– 1 lingurita matcha
– 125 g zahar pudra (din comert, deorece contine amidon)
– 125 g migdale pudra
– 10 g matcha (pudra de ceai verde)
– 100 g albusuri
– puitna sare
– 120 g zahar tos
Umplutura:
Ganache de ciocolata alba:
– 100 g ciocolata alba
– 50 ml smantana dulce
– 1 lingurita matcha
Preparare: amestecam zaharul pudra cu matcha si pudra de migdale. Pudra de migdale am facut-o asa: la robot am mixat migdale (cu pauze usoare, sa nu devina migdalele pasta) pana s-au transformat intr-o pudra fina. Dupa le-am cerunt pe toate.
Separat, intr-un bol mare am batut albusurile cu un parf de sare. Cand au inceput sa se transforme in spuma am adaugat zaharul tos si am mixat in continuare. Albusurile trebuie sa stea tare, atunci cand scoateti para telului, spuma sa stea varf :D.
Treptat adaugati mixul de ingrediente uscate si cu o spatula amestecati continuu. Eiii aici e partea cea mai importanta, de felul cum amestecati si cat, macarons-ii vor iesi pefecti! O sa vedeti ca cu cat amestecati mai mult compozitia se va inmuia, dar nu foarte mult. Faceti un mic test pe o farfurie, daca compozitia curge si ramane si un motisor sus, e bine. Dar acel motisor sa se lase repede, daca nu mai amestecati.
Tapetati o tava cu hartie de copt. Intr-o punga, cu un varf de ornament rotund, turnati compozitia. Formati mici gramajoare rotunde, cu distante intre ele. Incercati sa le faceti pe toate de aceesi dimensiune. Lasati-le sa se usuce pentru aproximativ 1 ora. Cand le atingeti sa nu se lipeasca aluat de deget.
Coaceti-le la 180 gradeC, pentru 15 minute.
Separat, intr-un bol mare am batut albusurile cu un parf de sare. Cand au inceput sa se transforme in spuma am adaugat zaharul tos si am mixat in continuare. Albusurile trebuie sa stea tare, atunci cand scoateti para telului, spuma sa stea varf :D.
Treptat adaugati mixul de ingrediente uscate si cu o spatula amestecati continuu. Eiii aici e partea cea mai importanta, de felul cum amestecati si cat, macarons-ii vor iesi pefecti! O sa vedeti ca cu cat amestecati mai mult compozitia se va inmuia, dar nu foarte mult. Faceti un mic test pe o farfurie, daca compozitia curge si ramane si un motisor sus, e bine. Dar acel motisor sa se lase repede, daca nu mai amestecati.
Tapetati o tava cu hartie de copt. Intr-o punga, cu un varf de ornament rotund, turnati compozitia. Formati mici gramajoare rotunde, cu distante intre ele. Incercati sa le faceti pe toate de aceesi dimensiune. Lasati-le sa se usuce pentru aproximativ 1 ora. Cand le atingeti sa nu se lipeasca aluat de deget.
Coaceti-le la 180 gradeC, pentru 15 minute.
Le lasati la racit si dupa le desprindeti usor de pe hartie.
Pentru crema: topiti ciocolata alba. Smantana o incalziti usor si adaugati matcha. Amestecati bine pana se dizolva. Turnati peste ciocolata si amestecati. Lasati sa se racesca bine si spumati cu mixerul. O crema super delicioasa!
Cu o lingurita umpleti macarons-ii.
Ai mei au fost devorati de al meu, a zis ca dulce mai bun n-a mancat in viata lui!
6 comentarii
foarte bune ! am mancat de cateva ori si sunt delicioase !
nu stiu daca sa ma incumet sa le fac, intrucat sunt cam stangace 😀
ce minunate, nu am mincat niciodata,felicitari pt reusita, si eu stiam ca sunt greu de facut. dar de unde migdale praf? pa dana din arad
Ramona, matcha gasesti aici: http://www.pastaidevanilie.ro/18-matcha
arata demential! aproape ca m-as incumeta si eu sa fac unii 🙂 cate bucati ti-au iesit?
weekend placut,
Simona
Si eu am auzit de ei, am sa imi fac curaj sa pregãtesc si eu, de matcha am auzit dar nu am vãzut nicãieri…
sunt tare frumoase!