Ahh nu stiu ce a fost in mintea mea de nu le-am incercat pana acum acasa. Sunt atat de simplu de facut, dar mega delicioase. Cred ca o sa fie hit-ul verii. Salata Tabouleh sunt sigura ca o s- o fac si cu alte cereale, nu doar cu bulgur. Quinoa, orz, ovaz, doar acum cand scriu articolul mi-au venit in minte vreo 2 combinatii delicioase. Miam. Cat despre Falafel, OMG, cat sunt de bune, pline de verdeata, cu sosul de iaurt racoritor si salata de mai sus, merg perfect. Hai ca deja inghit in sec, sper din tot sufletul sa le incercati si voi. Si macar pentru o duminica sa renuntati la nemernicul ala de gratar cu mici si alte porcine si sa incercati varianta asta. Promit solemn ca va aduc si o portie de hambugeri vegetali, ce ziceti? Va tentez? Ok, pai hai sa trecem la treaba (vorba vine), sunt mega rapide si credeti-ma dispar cat ai zice naut din farfurii :)))
Pentru Falafel avem nevoie de: – 2 doze de naut – 2-3 fire ceapa verde – la fel si de usturoi verde – o legatura patrunjel – 2 lingurite sare – 2 lingurite praf de copt – 2 linguri faina – piper negru, proaspat rajnit Pentru Tabouleh avem nevoie de: – jumatate cana bulgur – 2 legaturi mari de patrunjel – catava fire de menta – 2 rosii – 2 castraveti – 2 fire ceapa verde – 2-3 linguri ulei de masline – 2 linguri zeama de lamaie – 2 fire usturoi verde Pentru sosul de iaurt avem nevoie de: – iaurt grecesc – castravete – sare si ulei de masline
Mai intai ne ocupam de Falafel, deoarece rebuie sa stea minim 2 ore la rece compozitia. Soo, ne aducem toate ingredientele pe masa de lucru.
Eu le-am bagat pe toate la robot pana s-au facut pasta, dar nu prea fina. Vreau sa simt totusi verdeata prin chiftelute. Daca vreti sa le dati la masina de tocat, e foarte bine, voi alegeti ce metoda vreti.
Si gata compozitia noastra. Acoperim castronul cu folie alimentara si il dam la rece pentru 2 ore, cel putin.
Dupa acet timp, modelam bilute de aceeasi marime. Le prajim, nu in mult ulei, pe ambele parti pana capata o culoare aurie. Le scoateti pe hartie absorbanta. Mama cum miros! :))
Cat isi trag usor suflul chiftelutele, ne ocupam de salata Tabouleh. Mai intai inmuiem bulgurul dupa cum urmeaza: fierbem o cana de apa (250 ml) si o turnam peste bulgur, acoperim si lasam aproximativ 30 de minute, pana se hidrateaza.
Dupa, intr-un bol mare, turnam bulgurul si restul de legume tocate.
Potrivim de sare. Yammm delicioasa!
Si pentru chiftelutele noastre am mai pregatit rapid un sos racoritor de iaurt si castravete. Putin ulei de masline si sare dupa gust si e numai bun de mancat!
Masa noastra e gata! Sper ca v-am tentat si pe voi, plus ca mai avem o saptamana de post pana la Paste, soo daca scoateti sosul de iaurt, rezulta o masa mega delicoasa si de post!Sa aveti pofta!