616
Reteta de aici
Ingrediente pt 4 pesoane:
650 g cartofi noi
1 ceapa
40 g unt, eu am pus ulei de masline
2 catei de usturoi
2 ramuri de rosmarin, eu am pus uscat ca numai asa aveam
sare, piper
E am preparat totul la jumatate.
Cartofii se taie cubulete si se tin in apa rece cateva minute.
Ceapa se taie solzisori, usturoiul se toaca marunt.
Pe o bucata de folie de aluminiu se intinde ceapa, usturoiul, se adauga cartofii, se stropesc cun unt topit, sau ulei de masline in cazul meu, presam sare si pier si rosmarin.
Amestecam totul bine cu mana.
Inchidem bine si dam totul la cuptor pentru 40 de minute.
Desfaceti cu grija folia (ATENTIE! fa aburi) si mai lasam inca 5 minute la cuptor.
Am servit cu carnaciori proaspeti grillati.
E o carnitura excelenta.
2 comentarii
super reteta ta merge si cu cartofi normali sau numai cu noi
Eu am facut asa :
– aceeasi cantitate de cartofi taiati la fel
– 6-8 linguri de ulei de masline
– 1 lingura rasa de boia dulce
– 1 lingura rasa de busuioc + cimbru + piper ( toate in acea lingura )
– sare si piper dupa gust
– 3 catei de usturoi pisati
– o ceapa medie facuta solzi
– un varf de lingurita de praf de chili
Am amestecat totul si l-am bagat la folie.
Acum astept sa se coaca, am gustat din „sos” si e demential.
Sper sa nu ii ard.
Banuiesc ca in ultima faza cand se dau la rupemit ar putea fi stropiti cu ceva cascaval ras.