Cum inlocuim un aliment in prepararea dulciurilor
Gelatina foi
Se poate inlocui cu:
amidon de porumb sau maienza ( 1 lingura cu varf la 100 g de aluat)
Alte intrebuintari:
pentru a ingrosa preparate cum sunt budinca sau panna cotta.
Praf de copt
Se poate inlocui cu: bicarbonat de sodiu (1/2 lingurita inlocuieste 5 g de praf de copt).
Albusuri batute spuma tare (2-3 albusuri inlocuiesc un plic praf de copt)
Alte intrebuintari:
pentru a mentine aluatul de biscuiti mai moale
Amidon si faina
Se poate inlocui cu:
faina „00”
Alte intrebuintari:
pentru a creste mai bine prajiturile cu fructe la cuptor
Pandispan
Se poate inlocui cu:
biscuiti savoiardi
Alte intrebuintari:
pentru prepararea bazei diferitelor retete de deserturi
Vanilina sau pastaia de vanilie
Se poate inlocui cu:
coaja de lamaie sau de portocala, intrega sau razuita
Alte intrebuintari:
pentru aromatizarea cremelor si aluaturilor dulci
Zahar
Se poate inlocui cu:
miere
Alte intrebuintari:
pentru indulcirea diferitelor retete de dulce care se coc la cuptor
Zahar pudra
Se poate inlocui cu:
zahar semi-pudra
Alte intrebuintari:
pentru a presara pe deasupra prajiturilor, pentru a prepara frisca batuta