Brownie cu faina de migdale
Mai putin de doua saptamani pana la Paste si deja stiu de pe acum ce deserturi o sa pregatesc.
Iubesc ciocolata, asa ca astazi am pregatit pentru voi o retata de brownie putin mai speciala, cu un gust intens de ciocolata si migdale.
De fiecare data cand vin cu o reteta noua de prajitura ea este mereu un hit. Fie ca este vorba de inghetata, salam de biscuiti sau chiar o banala budinca, ai mei sunt mereu super incantati. Asa s-a intamplat si cu aceasta reteta de brownie cu faina de migdale.
Am ales sa folosesc zahar de cocos, pentru gustul sau discret de caramel pe care il las in orice desert, uleiul de cocos, pentru ca este foarte sanatos si in deserturi este genial, iar faina de migdale pentru continutul mare de grasimi sanatoase, fibre, proteine si minerale.
Puteti inlocui cacaua cu faina de roscove, iar prajitura o sa fie ideala pentru copii.
Este o prajitura densa, cu un gust intens de ciocolata si migdale, nu foarte dulce, pentru ca nu imi plac deserturile dulci, consistenta si satioasa.
– 120 g zahar de cocos
– 100 g ulei de cocos
– 3 oua
– semintele de la jumatate pastaie de vanilie
– 100 g faina de migdale
– 50 g cacao
– 1/4 lingurita praf de copt
– 1/4 lingurita sare
Pregatiti o tava de copt cu diametrul de 20×20 cm. O tapetati cu hartie de copt.
Intr-un bol mixati ouale cu zaharul, uleiul de cocos si vanilia, pana cand cristalele de zahar nu se mai simt.