Amaretti Tiramisu

de Isabela Spataru

IMG_8964

Cand ma gandesc la Italia, instant imi vine in minte Tiramisu. Acel Dolce decadent, cremos cu aroma de Marsala, espresso si strat generos de cacao amara. Pur si simplu ador acest desert. Nu va mint, dar cred ca l-am pregatit de mii de ori si de fiecare data parca mi se pare mai bun. Reteta traditionala, dupa cum stiti, este cu piscoturi Savoiardi. Eu m-am gandit sa schimb ceva si sa-l fac cu Amaretti crocante. Acele fursecuri mici, crocante, cu aroma puternica de migdale. Pur si simplu Tiramisu capata o aroma irezistibila si cu greu te poti opri din mancat acest desert!
De asemenea, forma lor micuta, le fac sa se potriveasca perfect in pahare. Poate n-am fost eu prea insiprata in alegerea paharelor, dar continutul lor, face diferenta!
Pentru ca nu ma puteam hotara pe care sa le folosesc, am luat doua pungi de Amaretti, cele crocante dar si Amaretti Morbidi. Ambele variante merg perfect in Tiramisu.

IMG_8913

Nu sta pe ganduri si prepara familiei tale un desert dupa care sa strige wow si sa auzi la masa doar  ….mmmmm.

Una dintre caracteristicile bucatariei italiene adevarate este sa folosesti putine ingrediente, dar de calitate.
Aceasta reteta de Tiramisu nu este o exceptie.

Pentru 6 persoane :: Preparare 20 minute :: Fara coacere :: Dificultate scazuta

Ingrediente:
– biscuiti Amaretti (crocanti sau moi) – 30 bucati
– 2 cescute espresso
– 4-6 linguri Marsala sau Rom
Crema:
– 2 galbenusuri
– 40 g zahar
– 200 ml frisca lichida
– 250 ml mascarpone
– cacao amara

IMG_8917

Preparare: mai intai pregatiti doua cescute de espresso. Il faceti mai tare decat deobicei. Il lasati la racit intr-un vas. Adaugati si Marsala. Dupa cum vedeti eu am cam exagerat cu cafeaua, pur si simplu imi place mult de tot.

IMG_8941

OK. Revenim la crema. Intr-un vas bateti spuma frisca lichida si o dati la rece. Intr-alt bol bateti galbenusurile cu un praf de sare si zaharul pana devin crema si capata o culoare galben pal. Adaugati mascarponele si frisca batuta. Mixati pana devine o crema omogena.

IMG_8945

Eu am facut 6 portii, dar va recomand doar patru portii mai mari, mai generoase. Soo, adaugati Amaretti pe fundul paharelor, stropiti cu cafaeaua aromatizata, cata vreti voi si jumatate din crema. Continuati cu restul de Amaretti, cafea si crema. Terminati cu un start generos de cacao amara.

IMG_8953

Dati la rece desertul pana in momentul cand il serviti!

IMG_8962

Sarbatori linistite in continuare!

Related Posts

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.