Electrolux a venit cu o provocare foarte interesanta si menita sa ne cunoastem mai bine! ~ “Testeaza reteta”
Una dintre cititoarele mele dragi are ocazia de a gati impreuna cu mine la Club Cortina, Corbeanca, un desert propus de mine.
Vom gati impreuna cu alti doi bloggeri: Mihai Lambru si Cristina Toth.
Si acum regulamentul, adica ce trebuie sa faceti voi:
– Trebuie sa pregatiti reteta de Banana Bread (scriu reteta si pasii de preparare mai jos).
O fotografiati si imi trimiteti fotografiile pe adresa mea de mail: iza(@)isabelacuisine(.)com, pana pe data de 16 martie. In mail sa-mi scrieti numele vostru si orasul de unde sunteti.
Nu va faceti probleme, daca nu sunteti din Bucuresti, veti avea asigurat transportul, in limita a 50 de euro, din partea Electrolux, cazare si mic-dejun la Club Cortina, Corbeanca.
– Pe data 19 martie voi anunta castigatoarea pe blog.
– Pe 22 martie gatim impreuna reteta de Banana Bread, la Club Cortina, Corbeanca, impreuna cu Mihai si Cristina. Ne cunoastem mai bine, mai facem schimb de retete, experienta, presimt ca va fi o seara pe cinste!
Reteta de Banana Bread:
Banana bread
(pt o tava de cake 25×11 cm sau 2 mini forme)
Pentru 8 persoane :: Preparare 10 minute :: Dificulate redusa :: Coacere 1 ora
Ingredienete:
– 230 g banane mature, bine coapte
– 250 g faina
– 230 g zahar fin
– 200 ml smantana acida
– 100 g unt moale, la temperatura camerei
– 2 oua medii
– 2 lingurite praf de copt
– 1 lingurita scortisoara
Pentru deasupra:
– 45 g zahar brun
– 30 g migdale
Preparare: preincalziti cuptorul la 180gradeC.
Migdalele intregi le tocati putin cu un cutit, le amestecati cu zaharul brun si le lasati deoparte pana pregatiti compozitia.
Intr-un castron bateti untul cu zaharul pana devine crema. Adaugati oualele unul cate unul.
Separat amestecati faina cu praful de copt si scortisoara. Incorporati incetul cu incetul smantana acida peste crema de unt, bananele, care au fost facute piure cu o furculita. Adaugati si ingredientele uscate si amestecati bine cu o spatula pana se omogenizeaza compozitia.
Turnati compozitia in forma, nivelati bine si presarati amestecul de migadale si zahar brun.
Dati la cuptor pentru 1 ora sau 1 ora si 15 minute. Cel mai bine e sa faceti testul cu scobitoarea. Daca iese curata cand o infigeti in centru, inseamna ca este gata!
Se serveste imediat!
4 comentarii
Isa mi-as dori sa fiu acolo cu tine! Poate am timp sa execut reteta!
La Multi Ani!! Sa ai o primavara minunata, plina de dragoste si impliniri!!
LA MULTI ANI ISA! Frumoasa provocare.
La multi ani!