Tarta crocanta cu piersici

de Isabela Spataru
Pentru aluat avem nevoie de:
200 g faina(daca mai trebuie puteti sa mai adaugati inca 3 linguri de faina), 100 g unt, 100 g zahar pudra, 1 ou1 pliculet zahar vanilat, putina sare.

Intr-un castron adaugam faina si zaharul pudra. Faceam o gramajoara, adaugam oul, zaharul vanilat, untul taiat cubulete si putina sare.

Framantam totul rapid cu manutele pama devine o aluat omogen.

Il infasuram intr-o folie alimentara si il dam la rece pentru 30 de minute.

Pentru umplutura:

6 piersici mari coapte, 125 g zahar, 2 linguri rase de amidon, 1 ou, zahar vanilat si putina sare.
Amestecam zaharul cu amidonul, zaharul vanilat si putina sare

Adaugam oul, pe care l-am batut putin

Crema arata cam asa

Piersicile le decojim de coaja si le taiem feliute subtiri.Le adaugam in crema si amestecam usor.

Aluatul il intinde pe o forma de tarta. Il intepam cu furculita ca sa nu creasca si il dam la cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, pentru 25-30 de minute.

Pentru pasta crocanta:

50 g zahar, 50 g zahar brun, 80 g faina, 50 g unt.

Amestecam cele doua tipuri de zahar

Adaugam faina si untul taiat cubulete mici. Asa mi-a iesit mie pasta crocanta.Scoatem blatul de la cuptor, adaugam crema cu piersicile
Si presaram pe deasupra pasta crocanta

Se da la cuptor pentru 30 de minute.

Scoasa din cuptor, miroase asa de bine

Si o feliuta. Era inca calduta, ca nu am mai asteptat. E delicioasa si crocanta. Am mancat cate doua portii de fiecare.

Related Posts

2 comentarii

Delicious Flavours septembrie 14, 2011 - 10:46 am

Printre retetele mele preferate din aceasta vara 🙂
Multumesc!

Răspuns
zana-carabina aprilie 15, 2009 - 8:37 pm

incredibil de buna tarta asta, prietenii mei se bat mereu pt ultima bucata:)

Răspuns

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.