Saltimbocca de dovlecei si morcovi

de Isabela Spataru
Reteta din Cucina No problem mai/2008
Ingrediente pentru 4 persoane:
2 dovlecei
2 morcovi
frunze de salvie
100 g branza feliata, eu am pus cas de vaca facut in casa
100 g prosciutto crudo, eu sunculita de pui
sare si piper
betisoare de bambus, eu am folosit scobitori
Eu am redus cantitatile la jumatate pentru ca numai eu am mancat

saltimbocca
Spalam bine legumele. Dovleceii ii taiem felii nu prea groase, cam asa

saltimbocca
La fel procedam si cu morcovii
saltimbocca
Intr-o craticioara fierbem apa cu putina sare, dam intr-un clocot legumele, maxim 2 minute. Le scoatem cu o paleta si le lasam sa se scurga de apa.
saltimbocca
Incepem sa asamblam saltimbocca. Taiem branza si prosciutto in fasii potrivite. Pe o felie de dovlecel punem una de morcov….
saltimbocca
…. prosciutto, branza si frunza de salvie
saltimbocca
Fixam bine cu un betisoar de bambus sau scobitoare
saltimbocca
Le asezam pe o tava antiaderenta si dam la cuptorul preincalzit la 180gradeC pentru 5-6 minute pana branza se topeste.
saltimbocca
Presaram cu putina sare si piper si servim imediat.
saltimbocca
Mi-au placut la nebunie
saltimbocca
*****

Related Posts

2 comentarii

ISABELA iulie 15, 2008 - 11:34 am

Teo stai linistita ca nu ma supar, stiu cum e sa renovezi prin casa.
Tu cum te ma simti? Cred ca abia asteptati sa-l vedeti pe bebe 😀

Te pup si sa ai grija de tine

Răspuns
Teo iulie 15, 2008 - 10:28 am

wow cta de bine poate sa arate!! Imi cer scuze ca nu am mai intrat de ceva vreme prin bucataria ta, dar noi suntem in renovari, mega santier (facem camera lui bebe) si nu am timp nici sa respir. Noroc cu sotul, care imi mai posteaza din retete 🙂 Te puppp si promit sa revin in forta

Răspuns

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.