Un pahar: fierbeti un baton de vanilie sau praf, 100 ml lapte, 1 lingurita sirop de artar si 1 lingura Nutella. Amestecati cu 100 ml cafea. Spritati 50 ml frisca. Presarati fulgi de ciocolata pe deasupra.
IRISH COFFEE
Ingrediente pentru o portie:
2 lingurite zahar (de preferat brun)
2 linguri frisca indulcita
250 ml cafea
50 ml Irish Whiskey
Ia un pahar mai inalt si mai intai pune o lingurita de zahar, apoi toarna whiskey-ul. Pregateste o cafea fara zahar. Topeste cealalta lingurita de zahar intr-un ibric si cand incepe sa capete miros si aspect de zahar ars, toarna cafeaua peste el si amesteca. Las-o sa se raceasca foarte putin, apoi toarn-o peste ce ai pus deja in pahar si amesteca bine cu o lingurita, pana se topeste zaharul. Lasa bautura sa se „aseze”, orneaza cu frisca si… delecteaza-te!
lapte degresat (cu cat laptele este mai sarac in grasimi, cu atat spuma tine mai mult)
frisca si/sau scortisoara pentru ornat
1 lingurita Nescafe Classic
1/2 lingurita zahar
lapte
inghetata (optional)
500 g inghetata de vanilie
500 ml lapte
4 lingurite zahar
o lingurita scortisoara macinata
un plic de cappuccino instant
doua lingurite de zahar
jumatate de lingurita de scortisoara
o cana de lapte
patru linguri de praf de frisca
doua lingurite de zahar
patru linguri sirop de ciocolata
doua galbenusuri
doua linguri cafea macinata
patru cuburi de gheata
o cana si jumatate cafea rece
jumatate de cana de cuburi de gheata
cacao, ciocolata rasa, scortisoara pentru ornare
Se amesteca cu mixerul ingredientele pana ce devin o pasta, apoi se presara cacao, ciocolata si scortisoara deasupra.
un pahar de frisca
patru linguri sirop de caramel (cinci linguri de zahar se caramelizeaza pana ce capata o culoare maron deschis, apoi se adauga cateva linguri de apa si se fierbe un pic la foc mic)
patru linguri inghetata de vanilie.