470
Recipe by Sarah_nc
Ingrediente:
-
un pui
-
o ceapa tocata
-
3 catei usturoi
-
300 gr orez
-
1.5 litri supa de pui(poti folosi apa si 2 cuburi de maggi sau knorr)
-
2 morcovi
-
2 dovlecei mici
-
stafide(dupa gustul fiecaruia)
-
2 betisoare de scortisoara
-
1 foaie de dafin
-
1 lingurita cumin pudra
-
1/2 lingurita coriandru pudra
-
2 linguri ulei
-
sare, piper
Incepem prin a incalzi supa si adaugam stafidele,cuminul si coriandrul,o lasam sa fiarba in doua clocote si pe urma o pastram la foc foarte mic.
Ceapa tocata marunt cu usturoiul se pune la calit cu scortisoara si frunza de dafin .
Cind ceapa a devnit sticloasa adaugam orezul si amestecam bine sa fie patruns de ulei.calim totul 2 minute,dupa care adaugam stafidele din supa si o parte din supa .
Fierbem orezul cu supa pina se evapora dar orezul nu trebuie sa fie fiert bine,bobul trebuie sa fie inca tare.
Cu acest orez umplem puiul pe care in prealabil l-am spalat bine si uscat ,apoi uns cu putin ulei,turnam restul de supa in tava cu puiul dupa care il bagam la cuptorul preincalzit inainte.
Dupa 20 de minute adaugam in aceeasi tava si legumele taiate. Daca v-a mai ramas orez de la umplutura puteti adauga 2 linguri de apa si il puteti gati la foc mic pentru 10 minute.si il puneti in jurul puiului in platoul pe care o sa-l serviti.
Cat timp puiul este la cuptor trebuie sa-l ungeti cu supa din tava.cand este gata il taiati putin si cu furculita ridicati putin orezul in afara. Il serviti pe un platou cu orezul in jurul lui si legumele la fel.