Am topit 40 de grame de unt.
Am adăugat 3 pere mari curăţate, tăiate în sferturi şi apoi feliuţe dar se pot tăia bucăţele sau cum vreţi voi (varietatea care aici se numesc Kaiser) şi 2 linguri pline de zahăr, am amestecat la foc mare şi după 5 minute am adăugat un pic de Gran Marnier (un lichior pe bază de cognac cu esenţă de portocale).Am lăsat la foc mare amestecând mereu până ce s-a evaporat tot suculeţul.
Am bătut spumă cu Kenwood-ul 4 ouă cu 100 de grame de zahăr (ori tos ori pudră, cum doriţi), după care ajutorul meu a adăugat încet încet 40 de grame de unt topit, 120 de grame de făină ( dacă vreţi puneţi un pliculeţ de vanilie sau esenţă, eu n-am pus) şi 400 ml de lapte. Am pus în formă perele şi am vărsat deasupra compoziţia. Deasupra am tăiat câteva bucăţele de unt. Eu a trebuit să îl las o oră la 175°C, data viitoare plec direct cu 180°C.
Facuta si de mine cu mere.
E super desertul.
Flognarde aux poires
505
Recipe by ADRIANA NICOLETA
postare anterioară