Dulceata de prune

de Isabela Spataru
Ingrediente:
  • 1 kg zahar
  • 150 de prune
  • un pahar apa
  • zeama lamaie
  • bicarbonat

Spalam bine prunele si le decojim.
Intr-un lighian de apa, cam la un litru de apa se pune o lingurita de bicarbonat.
Acesta are rolul de a intari pruna.
Aici prunele toate in apa cu bicarbonat.

Si cu ajutorul unui aparat se scot samburii.
Eu am scos samburii cun un bat. A mers destul de repede, prunele erau deja intarite.

Intre timp de prepara siropul de zahar.
Intr-o oala se pune un pahar de apa si zaharul.

Se amesteca bine, se toarna si cateva picaturi de zeama de lamaie.

Se fierbe pana se ingroasa siropul bine.

Prunele le spalam in mai multe ape

Si le punem peste sirop

Lasam sa fiarba la foc mic, fara sa amestecam cu lingura prin dulceata, doar scuturam de oala.
Este facuta cand siropul sta bobita pe farfurie.
Aici este facuta. Se pune rece in borcanele.

Este foarte buna, mie si lu mama ne place la benunie.
Daca mai are si miez de nuca in ea e si mai buna

Related Posts

5 comentarii

gaby iftimie septembrie 4, 2012 - 10:34 am

am urmat exact reteta , si nu a iesit nici pe departe asa , ai pus ceva in dulceata de s-a intarit asa repede, la mine prunele au lasat o zeama, de au fiert ca la ciorba

Răspuns
Anonymous octombrie 7, 2008 - 12:10 pm

dar o perioada aproximativa?!
eu le-am lasat circa 2 ore si parca nu erau destul de tari

Răspuns
ISABELA august 20, 2008 - 8:08 pm

Pana se intaresc prunele.

Răspuns
elena august 20, 2008 - 7:10 pm

As avea si eu o intrebare. In apa cu bicarbonat cat se lasa?

Răspuns
Anonymous mai 17, 2008 - 3:07 pm

vai ce delicios!!!!!!!!!!!!
cum ai decojit prunele? nu-mi vine sa cred.
esti absolut extraordinara.
felicitari!

Răspuns

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.