643
Recipe by Maya
Ingrediente:
7-8 rosii coapte bine
500 g ciuperci
1 ceapa
2-3 catei de usturoi
1 vanata
150 g macaroane
200 ml smantana de frisca( 30 % grasimi)
sare,piper
ceva ulei de masline
cateva frunze de busuioc
100 g cascaval ras
500 g ciuperci
1 ceapa
2-3 catei de usturoi
1 vanata
150 g macaroane
200 ml smantana de frisca( 30 % grasimi)
sare,piper
ceva ulei de masline
cateva frunze de busuioc
100 g cascaval ras
Se spala,curata si toaca legumele,dupa preferinta.
Inncingem ceva ulei intr-o oala, apoi adugam ceapa tocata.
Cand aceasta este putin aurie,punem vanata si ciupercile tocate deasupra si invirtim(foc rapid) pana se evapora zeama lasata ..
Dupa care adaugam rosiile taiate bucati si verdeata.
Saram si piperam dupa gust.
Lasam aproximativ inca 5 minute la foc rapid,invartind din cand in cand. Spre sfarsit adaugam usturoiul(eu l-am razuit) tocat fin,urmat de smantana. Dupa un minutel luam oala depe foc.
Puneti macaroanele la fiert in apa cu sare.Le fierbeti al dente !
Intre timp incingeti cuptorul la 250gradeC.
Cand macaroanele sant fierte, le puneti peste legumele cu sos, amestecati.