Recipe by Sava Laura
Pentru 4 persoane :: Rapide :: Preparare 20 minute :: Coacere 20 minute
Ingrediente:
- 8 foi de clatite cu cacao, inlocuit 2 linguri de faina cu 2 cu cacao
Reteta de baza:
- 100 g faina
- 2 oua
- 300 ml lapte
- 15 g unt
Pentru umplutura:
- 8 banane, taiate rondele
- 3 linguri rom
- zeama de la 1/2 portocala
Pentru sosul de miere:
- 25 g unt
- 25 g faina
- 300 ml lapte
- 1 lingura miere
Pregatim alutul pentru clatite si facem 8 clatite. Le lasam la racit.
Curatm bananele de coaja si le taiem rondele. Le stropim cu rom si sucul de portocala.
Sosul: topim untul, adaugam faina. Turnam laptele treptat si amestecam sa nu se faca cocoloase. Fierbem pana se ingroasa si are consistenta unei creme. Lasam la racit si cand este calim adauga mierea si amestecam cu grija.
Curatm bananele de coaja si le taiem rondele. Le stropim cu rom si sucul de portocala.
Sosul: topim untul, adaugam faina. Turnam laptele treptat si amestecam sa nu se faca cocoloase. Fierbem pana se ingroasa si are consistenta unei creme. Lasam la racit si cand este calim adauga mierea si amestecam cu grija.
Intindem clatitele pe suprafata de lucru, impartim bananele egal pe ele. Le rulam si le taiem in bucatele de 2,5 pe lungime. Ungem o tava cu unt si asezam bucatile. Turnam si sosul peste. Dam la cuptor pentru 15-20 de minute.
Le servim caldute sau reci, sunt bune oricum.
*****
8 comentarii
Ce bine arata si sigur sunt si foarte bune!
Arată super ce ai făcut.. Minunată ideea.. Spor la treabă..
Luara in primul rand bine ai revenit pe la mine 🙂 sunt tare bucuroasa.
Ma faci sa rosesc :P, budinca e demential de buna, chiar si pe Alin l-am convins sa guste, el care nu se omoara dupa clatite, si i-a placut la nebunie 🙂 Deja am comnanda sa o mai fac saptamana asta 😀
Te pup si eu, o duminica frumoasa in continuare
Si eu zic la fel…la vazul pozelor tale, Aliza! 😛
…din ce in ce mai frumoase…mai “de revista” 😉
Ma bucur mult de tot ca ai incercat budinca de clatite si ca ti-a placut!
Ai reusit s-o faci mult mai apetisanta decat mine :)) …ceea ce nu poate decat sa ma bucure, caci in felul asta, toti cei care iti vor “trece pragul” vor fi ispititi sa afle cat de gustoasa este! 😛
Te pup dulce! 🙂
Eu vreau sa-mi iau un Canon, dar sa vedem pana la momentul contrariu ma mai razgandesc de multe ori :)) 😛
Si eu am un Sony vechi 😛 dar visez la un Canon sau Nikon… Te pup si numai cele bune iti doresc!!!
Draga mea Ina eu te apreciez foarte mult, imi plac persoanele sincere asa cum esti tu 🙂
Despre aparat, as vrea eu unul bun si performant, visez demult la el, am un Sony model vechi, dar saracu, la cate mii de poze a facut inca merge bine 😛
Te pupez si eu, o duminica frumoasa!
Isabela draga pe mine una ma uimeste blogul tau mereu… Nu vreau sa para a laude fortate! Imi place extraordinar de mult ceea ce reusesti sa faci: poze, aranjare in pagina etc. F frumos. Reteta e cred ca dementiala… Daca nu e cu suparare ce aparat foto folosesti si ce lentile? Te pup!