Briose ciocolatoase

de Isabela Spataru

Recipe by Nigella, o super doamna care face super praji šŸ˜›

Eu le-am prestat in forma mea de mini-cakes, pana gasesc si eu de briose
Deci sunt briose doar cu numele, ca la astept la mine sunt mini-cakes
Voi le puteti face in ce forme doriti

Ingrediente:

  • 250 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 175 g zahar
  • 2 linguri cacao
  • 100 g ciocolata taita marunt, eu am pus 80 g cu lapte si restul amaruie
  • 250 ml lapte
  • 90 ml ulei
  • 1 pliculet vanilie
  • 1 ou

Amestecam ingredientele uscate, adica: faina, praful de copt, cacaua si ciocolata.

Separat batem oul, zaharul, vanilia, uleiul si laptele.
Adaugam peste partea uscata si amestecam bine
Turnam compozitia in forme si dam la cuptorul preincalzit la 175 grade pentru 20-25 de minute.
Gata scoase din cuptor, nici nu va zic cum miroasea la bucatarie
Si le-am lasat sa se raceasca pe un gratarel , nu mult ca nu mai rezistam
Sunt cele mai bune briose cu ciocolata pe care le-am mancat pana acum , aromate, cicolatoase si fff pufoase
Pufosenia
P.S. Nu stiti ce ratati daca nu le faceti
Tot pufoase, nicio o schimbare, parca mai bune la gust , dupa o zi

Am papat 2 la cafelutza de dimineata, sunt perfecte pentru mine la micul dejun ca-mi da energie

Related Posts

6 comentarii

DiAnais noiembrie 26, 2010 - 5:11 pm

Exact reteta aceasta o folosesc si eu si nu ne mai saturam de ea! šŸ™‚
O am in drafts de un milion de ani…bine ca mi-ai amintit de ea sa o postez candva! šŸ™‚

Răspuns
Nicoleta februarie 24, 2010 - 8:53 am

super, super bune. eu le-am facut doar cu ciocolata amaruie, o bunatate…
aaa, am avut si musafiri care le-au laudat ;))

Răspuns
ISABELA octombrie 30, 2008 - 1:51 pm

Buna draga mea si bine ai venit pe la mine šŸ™‚
Da poti sa ungi putin formele cu ulei sau cu unt, cu ce iti vine tie mai usor. Si mie mi s-a intamplat sa se duca la fund ciocolata. Da poti sa adaugi o parte din ea dupa ce ai facut compozitia si o parte dupa ce o pui in forme, poate asa nu se mai duc la fund šŸ™‚

Te mai astept oricand cu drag pe la mine si daca mai ai vreo nelamurire sa ma intrebi

pupici

Răspuns
ISABELA octombrie 30, 2008 - 1:48 pm

Carmnen cand le mai faci sa pui ulei destul šŸ™‚ ca sa fii sigura ca nu se mai intampla nimic

Pupici

Răspuns
Anonymous octombrie 29, 2008 - 11:44 am

Buna Isabela, sunt o vizitatoare noua pe blog, si am incercat si eu reteta de briose. Au iesit f.bine si pufoase.Intrebare, daca am unge cu f.putin ulei si formele de briose? Pentru ca eu nu locuiesc in Romania,am cumparat ciocolata pt.prajituri sub forma de bulinute mici.Dar din pacate bulinutele s-au dus direct la fundul formei, iar unele s-au lipit de fund.S-au daca as incerca sa pun ciocolata in aluat,inainte de a le turna in forme? sau chiar in timpul…Poate imi dai o idee. Mersi pt.reteta si pt.blog.E delicios!

Răspuns
carmen august 22, 2008 - 12:50 pm

au fost nemaipomenite, dar din pacate mi sau lipit ff putin la fund din cauza ca nam pus ulei suficient , doar 70 ml ca mi so terminat dar sau mancat imediat:D

Răspuns

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.