Joi seara am participat la un eveniment culinar, alaturi de alti prieteni din blogosfera si de fetele de la Ogilvy PR. Campofrio a sarbatorit 15 ani in Romania, prilej cu care am sarbatorit cu o cina specific spaniola, la restaurantul Alioli din capitala. Vreau sa va spun de la inceput ca m-am indragostit de mancarea spaniola si de Sangria, o daaa, e demential de buna. Nu am mai avut pana acum ocazia sa savurez atat de multe feluri de mancare cu specific spaniol. Am fost foarte incantata de restaurant, foarte micut, tapetat de sute de fotografii cu vedetele romanesti si nu numai, care i-au trecut pragul. Fetele care ne-au servit la masa, extrem de dragute, zambarete si foarte atente la servire. Eu una m-am simtit la un restaurant din Spania, admosfera era de acolo, mancarea, totul! Daca va e dor sa retraiti si voi momente din vacanta si sa mancati o mancare cu adevarat buna, restaurantul Alioli e locul perfect! Mie chiar acea seara mi-a facut pofta de vacanta si acum chiar imi doresc sa vizitez Spania!
Gazdele evenimentului au fost Sorin Barbu (proprietar restaurant Alioli) si bucatarul sef Juan, care a gatit Paella de chorizo Campofrio. Si Dan Boerescu (cunoscut si ca Bucatarescu), MC-ul evenimentului.
Cu ocazia asta am avut ocazia sa-l intalnesc pe Adi Carlan de la Sa Bucatarim!, Sorin Rusi de la AirLinesTravel.ro, Georgiana de la Sister’s Kitchen si Alina de la TheStudioVisions.com, pe care am rugat-o eu sa ma insoteasca.
Ma bucur dragilor ca v-am cunoscut si ca am impartit mancarea buna impreuna! A fost o seara foarte frumoasa, asa intre prieteni!
Si acum sa trecem la partea care cred ca va intereseaza pe voi cel mai mult, mancarea. Dupa cum v-am mai spus cina a fost oferita de Campofrio.
Am inceput cu Jamon Serano Campofrio.
Gazpacho Andaluz ( supa rece Andaluza din legume proaspete crude :rosii,ardei,ceapa,usturoi,
Sos AliOli (usturoi, ulei,lapte si foarte multa dragoste)
Platouri reci cu specialitati Campofrio: rulouri de salam picant cu boquerones / Queso curado (branza de oaie madurata tipic spaniola) / Chorizo / Salam picant / Salchichon
Migas de chorizo Campofrio ( cartofiori prajiti taiati foarte subtire cu chorizo Campofrio si ou amestecate cu putin usturoi)
Gambas al ajillo (creveti prajiti in ulei de masline cu usturoi si chili)
Paella de chorizo Campofrio si fructe de mare( paella mancare tipica valenciana orez cu ceapa ardei sos de rosii supa de peste boia usturoi chorizo si fructe de mare)
Sorbete de limon al cava ( sorbete de inghetata de lamaie cu vin spumos)
Tarta de manzana con helado de vainilia (tarta de mere cu inghetata de vanilie)
Si multa Sangria.
Multumesc inca odata Claudia pentru invitatie, Campofrio si Alioli pentru mancarea buna si admosfera deosebita. O sa mai revin cu mare drag pe acolo!
Sper ca v-am facut si voua si mi-ar face placere sa-mi lasati aici mesaj si sa-mi spuneti ca ati trecut pe acolo!
1 cometariu
Deci cand mai mergem? Eu una abia astept! pupp