Paste cu crema de branza si spanac

de Isabela Spataru
Pasta with cream cheese and spinachCremoase si extrem de bune. Eu am preparat doar o jumatate de compozitie. Crema de branza o puteti inlocui foarte bine cu ricotta sau urda.

Pentru 4 persoane :: Preparare 30 minute :: Dificultate redusa :: Coacere 20 -25 minute
Ingrediente:
– 250 g paste care merg umplute, de tip scoici
– 500 g spanac, proaspat sau congelat
– 400 g crema de branza sau ricotta
– 60 g unt + 50 g faina
– 1/2 l lapte + nucsoara macinata
– parmezan sau grana padano
– ulei de masline + sare
Pasta with cream cheese and spinachPreparare: fierbeti pastele intr-o cantitate mare de apa.

Umplutura: daca folositi spanac congelat il lasati sa se dezghete. Daca folositi proaspat, il opariti, il tocati fin si il scurgeti bine de apa. Eu am folosit congelat. In 2 linguri ulei de masline coaceti putin spanacul. Il lasati la racit intr-un castron, unde adaugati crema de branza, sare, nucsoara si 4-5 linguri parmezan, in cazul meu grana padano ras.

Pasta with cream cheese and spinach

Omogenizati bine. Umplutura este extrem de buna, eu as fi mancat-o asa pe paine :)).

Pasta with cream cheese and spinach

Pastele fierte, le lasati putin la racit.

Pasta with cream cheese and spinach

Si acum luati fiecare scoica si o umleti cu multa umplutura :P. Asa procedati cu restul.
Ungeti o tava de ceramica si asezati pastele umplute acolo.

Pasta with cream cheese and spinach

Faceti bechamell-ul: topiti untul, adaugati faina, amestecati bine si turnati laptele treptat. Potriviti de sare. Fierbeti pana se ingroasa.
Sosul obtinut il turnam peste paste. Mai radem si putin grana padano si dam la cuptor, la 200 gradeC, pentru 20-25 de minute.

Pasta with cream cheese and spinach

Sa aveti pofta!

Pasta with cream cheese and spinach

Related Posts

9 comentarii

Anonymous ianuarie 20, 2012 - 11:02 am

Fii-mea e fan paste…si fan spanac…si fan lasagna….cum reteta asta are cate putin din fiecare cred ca va avea mare succes. Mai greu cu caloriile, dar daca folosim Philadelphia light, si paste negre cred ca mai reducem din ele…:)

Răspuns
dream's handmade decembrie 8, 2010 - 8:09 am

Arata fantastic…Abia astept sa le fac!

Răspuns
ISABELA septembrie 4, 2010 - 12:36 pm

😀 Ba da Lavinia le poti inlocui cu canneloni.

Răspuns
LaviniaM septembrie 4, 2010 - 12:26 pm

Suna bine, cu exceptia implutului de scoicute, care mie imi suna a rabdare de chinez batran 🙂
Nu se pot inlocui scoicile cu canneloni? Macar sunt gaurile mai mari.

Răspuns
ama iunie 4, 2010 - 10:12 am

foarte faina reteta! imi place mult ideea si o s-o pun si eu in practica cu prima ocazie! 🙂

Răspuns
maria mihalache iunie 1, 2010 - 12:47 pm

Oooooooooo, cat de bine mai arata…….excelent!
O zi buna!

Răspuns
gaby_d mai 31, 2010 - 8:07 pm

vai, vai..!cum arata!!!! foaarte apetisant.bravo !

Răspuns
ISABELA mai 31, 2010 - 7:47 pm

Cami sa stii ca nu e prea calorica mancarea 😛
Mersi frumos de premii si provocare!

Răspuns
CamiWitt mai 31, 2010 - 7:18 pm

Daca n-ar fi caloriile….Premii si o provocare pentru tine! O saptamina minunata! Cami

Răspuns

Lasa un comentariu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. De Acord Afla mai mult