
Ingrediente:
– 250 g paste care merg umplute, de tip scoici
– 500 g spanac, proaspat sau congelat
– 400 g crema de branza sau ricotta
– 60 g unt + 50 g faina
– 1/2 l lapte + nucsoara macinata
– parmezan sau grana padano
– ulei de masline + sare

Umplutura: daca folositi spanac congelat il lasati sa se dezghete. Daca folositi proaspat, il opariti, il tocati fin si il scurgeti bine de apa. Eu am folosit congelat. In 2 linguri ulei de masline coaceti putin spanacul. Il lasati la racit intr-un castron, unde adaugati crema de branza, sare, nucsoara si 4-5 linguri parmezan, in cazul meu grana padano ras.
Omogenizati bine. Umplutura este extrem de buna, eu as fi mancat-o asa pe paine :)).
Pastele fierte, le lasati putin la racit.
Si acum luati fiecare scoica si o umleti cu multa umplutura :P. Asa procedati cu restul.
Ungeti o tava de ceramica si asezati pastele umplute acolo.
Faceti bechamell-ul: topiti untul, adaugati faina, amestecati bine si turnati laptele treptat. Potriviti de sare. Fierbeti pana se ingroasa.
Sosul obtinut il turnam peste paste. Mai radem si putin grana padano si dam la cuptor, la 200 gradeC, pentru 20-25 de minute.
Sa aveti pofta!
9 comentarii
Fii-mea e fan paste…si fan spanac…si fan lasagna….cum reteta asta are cate putin din fiecare cred ca va avea mare succes. Mai greu cu caloriile, dar daca folosim Philadelphia light, si paste negre cred ca mai reducem din ele…:)
Arata fantastic…Abia astept sa le fac!
😀 Ba da Lavinia le poti inlocui cu canneloni.
Suna bine, cu exceptia implutului de scoicute, care mie imi suna a rabdare de chinez batran 🙂
Nu se pot inlocui scoicile cu canneloni? Macar sunt gaurile mai mari.
foarte faina reteta! imi place mult ideea si o s-o pun si eu in practica cu prima ocazie! 🙂
Oooooooooo, cat de bine mai arata…….excelent!
O zi buna!
vai, vai..!cum arata!!!! foaarte apetisant.bravo !
Cami sa stii ca nu e prea calorica mancarea 😛
Mersi frumos de premii si provocare!
Daca n-ar fi caloriile….Premii si o provocare pentru tine! O saptamina minunata! Cami