Tort cu rom

de Isabela Spataru

IMG_7172

Ca in fiecare an cei de la Dr.Oetker vin cu promotii frumoase si tentante. Anul acesta va provoaca, impreuna cu prietenii sa intrati pe aplicatia asta de pe Facebook, sa va alegi una dintre retetele de acolo si sa o pregatiti. Urcati dupa poza pe facebook si puteti castiga foarte multe premii! Am acceptat si eu provocarea si am ales sa fac Tortul cu rom, doar ca l-am reinterpretat putin. Sper sa incercati si voi una dintre retetele propuse dei, sunt foarte simplu de facut, dar cu reusita maxima!

Banner-blogeri350x350px

Tort cu rom

Ingrediente:
Pentru blat:
– 6 oua
– 200 g zahar fin
– cateva picaturi de rom
– 150 g nuca macinata
– 150 g faina
– 2 plicuri Original Pudding cu gust de vanilie Dr. Oetker
– 2 lingurite praf de copt
Pentru umplutura:
– 1 litru samantana pentru frisca (35% grasime)
– 40 g zahar fin
– vanilie
– 2 plicuri intaritor de frisca Dr.Oetker
Pentru sirop:
– 200 ml apa
– 2 linguri cu varf de zahar
– 1 fiola de rom Dr.Oetker
– 1 lingura Coniac, optional
Pentru decor:
– 1 plic de glazura de ciocolata gata facuta
– creioane pentru decor din zahar pudra, rosu si verde

Produse Dr.Oetker folisite:
– Fiola de rom
– Intaritor de frisca
– Original Pudding cu gust de Vanilie
– Praf de copt
– Glazura de ciocolata
– Creioane pentru decor

Ustensile si tavi:
– o tava de tort cu diametrul de 26 cm sau un inel de tort, la care stabiliti voi diametrul dorit
– hartie de copt
– spatula de silicon
– mixer

IMG_7170

Preparare: preincalziti cuptorul la 180 grade C. Tava de tort o pregatiti cu hartie de copt. Separati ouale. Intr-un bol bateti spuma albusurile cu un praf de sare. Adaugati unul cate unul galbenusurile. Separat, amestecati toate ingredientele uscate: faina+nuca+praful de budinca+ praful de copt. Le turnati in trei transe si amestecati usor cu o spatula, de jos in sus, sa nu se lase compozitia.
Turnati compozitia in tava si dati la cuptor pentru 50 de minute.
Lasati blatul sa se raceasca in tava si dupa il rasturnati pe un gratar de fier. Il taiati in doua, pe orizontala.
In acest timp faceti siropul: fierteti toate ingredinetele cateva minute.
Crema: cu ajutorul mixerului bateti smantana bine. Adaugati zaharul si intaritorul.
Alegeti platoul de tort preferat si asamblati tortul. Insiropati fiecare blat de tort, dupa adaugati frisca. Imbracati tot tortul in frisca.
Decorarea: glazura gata la plic este forte usor de folosit, daca aveti microunde o topiti acolo pret de cateva secunde, eu nu am, asa ca am incalzit o craticioara cu apa si am scufundat plicul in ea. In vreo 2-3 minute glazura s-a inmuat.
O turnati peste tort. La fel procedati si cu creioanele pentru decor, le scufundati cateva minute in apa calda, in felul acesta glazura se inmuaie bine si este usor de manevrat.
Din pacte sectiune nu am, acest tort a ajuns cadou la niste colegi de munca si mi-au transmis ca tare bun a mai fost!

IMG_7174

Spor la prajiturit!

[line]

Logo-Dr.-Oetker-SOS-Satele-CopiilorÎn prag de sărbătoare, Dr. Oetker i-a dat o mână de ajutor lui Moș Crăciun și a adus brăduți și decorațiuni în SOS Satele Copiilor. Copiii au fost încântați de surprizele Moșului și au împodobit brăduții cu mult entuziasm.

 

Dr. Oetker promovează și încurajează valorile familiei, iar Crăciunul reprezintă momentul potrivit de a ne bucura împreună de spiritul sărbătorilor. În septembrie, reprezentanții Dr. Oetker au ajuns în satele SOS și au pregătit împreună cu mamele si copii bunătăți pentru iarnă, iar acum a venit timpul ca cea mai frumoasă sărbătoare să fie, din nou, pregătită alături de Dr. Oetker. 31 de brazi au fost trimiși către  SOS Satele Copiilor din București, Bacău și Sibiu alături de decorațiuni de Crăciun, iar pentru câteva ore, copiii au uitat de monotonia zilnică și au participat cu multă bucurie la împodobirea bradului. S-au cântat colinde, iar micuții i-au scris Moșului ce și-ar dori să găsească în dimineața de Crăciun.

Organizația SOS Satele Copiilor România este membră a SOS Kinderdorf International, una dintre cele mai mari organizații non-profit din lume. Încă de la înființarea sa în anul 1949 de către medicul Hermann Gmeiner, aceasta acționează în 134 de țări și oferă 1800 de programe și servicii unui număr de peste un million de beneficiari. În România, SOS Satele Copiilor ocrotește și sprijină astăzi, la peste 20 de ani de la înființare, mai mult de 1000 de copii care au pierdut sau riscă să piardă îngrijirea familiilor biologice.

 

 

Related Posts

Lasa un comentariu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. De Acord Afla mai mult