Prajitura de ciocolata, fara gluten

de Isabela Spataru

IMG_5388

Cu ceva timp in urma am primit acasa un cos plin cu bunatati fara gluten de la Schar Romania si cu o provocare din partea Ruxandrei, autoarea blogului Gourmandelle, prin care ma ruga sa pregatesc o reteta sau doua fara gluten, cu ce am primit eu in cos. Din toate produsele, cel mai mult mi-a facut cu ochiul mix-urile de fainuri, demult imi doream sa le testez.

Asa ca n-am stat mult pe ganduri si am pregatit o prajitura mega-ciocolatoasa cu sos, of course, de ciocolata si zmeura. N-ai zice ca e fara gluten, are o consistenta densa, usor umeda si foarte gustoasa. O sa va placa la nebunie, trebuie musai sa o incercati!

IMG_5422

Pentru 6 persoane :: Preparare 20 minute :: Coacere 25 minute :: Dificultate scazuta

Ingrediente:
Pentru o tava cu diametrul de 23 cm
– 240 ml lapte integral
– 2 linguri cafea solubila
– 2 oua medii
– 150 g zahar
– 75 ml ulei de floarea-soarelui
– 2 lingurite extract de vanilie
– 75 g faina Schar Mix it!
– 75 g faina Schar Mix Patisserie ( Mix C)
– 100 g cacao
– 1 lingurita praf de copt
– 1 lingurita bicarbonat de sodiu
– 1/2 lingurita sare
Sosul de ciocolata
– 200 ml smantana pentru frisca
– 200 g ciocolata cu lapte
– 1 lingurita de miere
– 1/8 lingurita de sare
Pentru decor:
– zmeura
 
IMG_5333
 
Preparare: preincalziti cuptorul la 180 gradeC. Tava in care o sa coaceti prajitura o ungeti cu putin ulei si dupa presarati faina pe toata suprafata. Atentie, folositi tot faina fara gluten.
Intr-un bol adaugati laptele, cafeaua solubila, uleiul, zaharul, sarea si ouale usor batute. Le omogenizati.
 
IMG_5351
 
Separat, in alt bol, adaugati restul de ingrediente uscate, peste care turnati amestecul lichid. Cu mixerul la primul nivel, mixati timp de 2-3 minute.
 
IMG_5352
 
Turnati compozitia in tava pregatita si dati prajitura la cuptor pentru 20-25 de minute. Nu o tineti mai mult de atat, ea trebuie sa ramana usor umeda.
 
IMG_5356
 
O lasati sa se raceasca complet in tava si dupa o rasturnati pe o farfurie.
 
IMG_5377
 
Sosul de ciocolata il pregatiti dupa cum v-am aratat la postarea asta.
 
IMG_5386
 
O imbracati in sos de ciocolata si adaugati zmeura.
 
 

Related Posts

Lasa un comentariu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. De Acord Afla mai mult