Cu reteta asta vreau sa inaugurez o noua categorie pe blog – Micul-dejun. Stim cu totii ca este cea mai importanta masa a zilei, in care ne luam energia si vitaminele pentru urmatoarele ore. De cand ma stiu mi-a placut sa-mi iau micul-dejun in tihna, mai sorbeam putin din cana de cafea, mai mancam ceva. Asta in diminetile in care nu ma grabesc si trebuie sa-mi fac treaba de acasa. Si da, idea asta de mic-dejun imi aduce aminte de diminetile alea tarzii de vara! Stiu ca majoritatea dintre voi sunteti pe fuga dimineata si ultimul lucru la care va ganditi este micul-dejun. Ei puteti sa radeti, dar la mine este primul pe lista. Chiar nu pot functiona pana nu mananc ceva! Pai si ce mananc eu dimineata? In general prefer micul-dejun dulce. Am trecut prin toate variantele posibile si imposibile de mic-dejun. Din cauza asta m-am gandit sa va arat si voua cam ce mamanc eu dimineata. Idee e, daca imi place ceva, spre exemplu musli cu iaurt si fructe, o sa mananc o bucata de timp asa ceva, pana practic ma plictisesc si trec la altceva. Merg pe varianta unui mic-dejun cat mai sanatos, zaharul si alte prostii, sunt scoase toatal din schema ori farfurie. Nu este un articol platit, pur si simplu sunt alergerile mele personale si credeti-ma ca am trecut prin toate iaurturile si musli la cutie/punga pana am gasit ce-mi place. Grozave sunt si smoothie-urile de fructe dimineata!
Budinca cu seminte de chia poate fi o alegere mai mult decat buna la micul-dejun! Pentru un pahar/bol mare avem nevoie de: – musli, eu am folosit unul de la SanoVita – iaurt de la Cedra – sirop de Agave de la DM – capsuni, sau alte fructe de sezon ori congelate – nuci romanesti – menta proaspata Cum se face: aveti doua variante foarte “complicate” :D. Turnati iaurt intr-un bol, adaugati o mana de capsuni taiate, musli cat vreti voi, cateva nuci si ceva sirop de agave. Ori, varianta in pahar, unde adaugati toate ingredientele in straturi. Nu uitati la urma de putina menta! Serviti imediat!